Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Anti-normaliseringskampagne lanceret efter Warszawa Konferencen om Mellemøsten

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo modtager Bahrains udenrigsminister, Khalid bin Ahmad al-Khalifah ved Warszawa Konferencen d. 14 februar. (Foto: Janek Skarzynski/AFP)
Efter sidste uges USA sponsoreret Warzsawa Konference om fred og sikkerhed i Mellemøsten, har arabiske politiske aktivister og medierepræsentanter lanceret en anti-normaliseringskampagne.

Under “Warszawa Konferencen om Mellemøsten i Polen mødtes Israels statsminister, Benjamin Netanyahu med flere arabiske undenrigsministre. Under konferencen blev et video-klip lækket, som viste at flere arabiske ministre forsvarede Israel og angreb Iran – f.eks. sagde een minister, at “Kampen mod Teheran er vigtigere end det palæstinensiske spørgsmål”.

Dette har affødt en stærk reaktion blandt arabiske politiske aktivister og medierepræsentanter. De kører nu en kampagne lanceret via Twitter under hashtagget “Normalisering er forræderi”.

De vil få stoppe enhver “normalisering” mellem den arabiske verden og Israel. Ifølge The Jerusalem Post vil man f.eks. beskylde arabiske turister som besøger Israel eller mødes med israelere for forræderi, fordi de ville normalisere forholdet med fjenden.

Mange arabere og palæstinensere har ligefrem kaldt det en skandale, at arabiske udenrigsministre overhovedet deltog ved konferencen – en konference de anser for at være en del af USA’s “konspiration” om at normalisere forholdet mellem de arabiske lande og Israel.

Hamas talsmand, Hazem Qassem, beskyldte endvidere konferencens deltagere for at hjælpe Netanyahu med sin valgkampagne. Han påstod, at Netanyahus “fejring” af at kunne vise sig sammen med arabiske embedsmænd er et vidnesbyrd herom.

Og en gruppe, som kalder sig for Golfkoaltionen mod normalisering, fordømte Saudi Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Oman, Qatar og Kuwait for at deltage ved konferencen sammen med Netanyahu. Gruppen udtalte blandt andet; “Vi fordømmer dette skridt som tydeligt ignorer de generelle følelser og holdninger hos araberne og i særdeleshed blandt folket i Golfstaterne.” I en udtalelse sagde gruppen; “Derudover sender arabisk deltagelse ved konferencen et dårligt signal til vores arabiske folk i det besatte Palæstina, som lider under etnisk udrensning og en zionistisk koloniseringspolitik. Vi understreger vores afvisning af enhver form for normalisering med den zionistiske enhed – uanset undskyldninger.”


Læs her om BDS-bevægelsen som eet af de stærkeste nutidige udtryk for anti-normalisering.


Læs her om Selvstyrets og Hamas anti-normaliseringsbestræbelser via forfølgelse af journalister.


 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem