Anti-normaliseringskampagne lanceret efter Warszawa Konferencen om Mellemøsten

Efter sidste uges USA sponsoreret Warzsawa Konference om fred og sikkerhed i Mellemøsten, har arabiske politiske aktivister og medierepræsentanter lanceret en anti-normaliseringskampagne.
USA's udenrigsminister, Mike Pompeo modtager Bahrains udenrigsminister, Khalid bin Ahmad al-Khalifah ved Warszawa Konferencen d. 14 februar. (Foto: Janek Skarzynski/AFP)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Under “Warszawa Konferencen om Mellemøsten i Polen mødtes Israels statsminister, Benjamin Netanyahu med flere arabiske undenrigsministre. Under konferencen blev et video-klip lækket, som viste at flere arabiske ministre forsvarede Israel og angreb Iran – f.eks. sagde een minister, at “Kampen mod Teheran er vigtigere end det palæstinensiske spørgsmål”.

Dette har affødt en stærk reaktion blandt  arabiske politiske aktivister og medierepræsentanter. De kører nu en kampagne lanceret via Twitter under hashtagget “Normalisering er forræderi”.

De vil få stoppe enhver “normalisering” mellem den arabiske verden og Israel. Ifølge The Jerusalem Post vil man f.eks.  beskylde arabiske turister som besøger Israel eller mødes med israelere for forræderi, fordi de ville normalisere forholdet med fjenden.

Mange arabere og palæstinensere har ligefrem kaldt det en skandale, at arabiske udenrigsministre overhovedet deltog ved konferencen – en konference de anser for at være en del af USA’s “konspiration” om at normalisere forholdet mellem de arabiske lande og Israel.

Hamas talsmand, Hazem Qassem, beskyldte endvidere konferencens deltagere for at hjælpe Netanyahu med sin valgkampagne. Han påstod, at Netanyahus “fejring” af at kunne vise sig sammen med arabiske embedsmænd er et vidnesbyrd herom.

Og en gruppe, som kalder sig for Golfkoaltionen mod normalisering, fordømte Saudi Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Oman, Qatar og Kuwait for at deltage ved konferencen sammen med Netanyahu. Gruppen udtalte blandt andet; “Vi fordømmer dette skridt som tydeligt ignorer de generelle følelser og holdninger hos araberne og i særdeleshed blandt folket i Golfstaterne.” I en udtalelse sagde gruppen; “Derudover sender arabisk deltagelse ved konferencen et dårligt signal til vores arabiske folk i det besatte Palæstina, som lider under etnisk udrensning og en zionistisk koloniseringspolitik. Vi understreger vores afvisning af enhver form for normalisering med den zionistiske enhed – uanset undskyldninger.”


Læs her om BDS-bevægelsen som eet af de stærkeste nutidige udtryk for anti-normalisering.


Læs her om Selvstyrets og Hamas anti-normaliseringsbestræbelser via forfølgelse af journalister.


 

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNadav Lapid’s film ‘Synonymer’ vandt toppris ved Berlin’s internationale film festival ‘Berlinale’
Næste artikelForberedelse på fred – på palæstinensisk vis
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise