Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hør muslimsk-zionistiske Yahya Mahamid tale ved MIFFs Israel-konference

Ved MIFFs kommende Israel-konference, kan du hører Yahya Mahamid fortælle sin utrolige historie om at vokse op med had mod israelske-jøder, til at blive stolt israelsk-arabisk, muslimsk zionist. (Foto: privat)
Yahya Mahamid voksede op med at hade jøder, i dag er han en stolt israeler som taler Israels sag. Klik for at se hvordan du kan komme til at høre hans utrolige historie ved MIFFs Israel-konference.

Sæt et stort kryds i kalenderen i weekenden den. 9.-11. juni 2023, hvor MIFF har lagt op til en festweekend kommer med Israel-venner fra hele Norge – danske, færøske, svenske og islandske Israel-venner er naturligvis også med velkomne! Klik her for tilmelding og program via Checkin

Det er nok ikke hver dag du hører om en «muslimsk zionist». Ikke desto mindre er det hvad israelsk-arabisk muslimske Yahya Mahamid kalder sig selv. Yahya er en ung israelsk mand, der er stolt af sit land. Han meldte sig frivilligt ind i Israels forsvarshær (IDF) som kampsoldat, han har også været skydeinstruktør og disciplinærofficer. Israelske minoriteter har (med undtagelse af drusiske og tjerkessiske mænd) ikke værnepligt i IDF. Israelsk-arabiske mænd og kvinder som vælger at melde sig frivilligt ind i IDF, oplever ofte at deres familie og venner vender dem ryggen og betaler dermed en meget høj personlig pris for at være stolte israelere.

Se artikel i saudiarabisk avis som roser israelske minoriteter, der forsvarer Israel i IDF.

Efter Yahya sluttede sin tid i IDF, engagerede han sig i at uddanne andre i antisemitisme og i at afsløre anti-israelsk propaganda og forkert information om Israel. Yahya fandt ud af, at han også ville være en del af en delegation i Dubai som arbejdede for at fremme de historiske Abraham-aftaler indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020.

Det lå ikke i kortene at Yahya ville blive zionist, han voksede op i en af Israels største arabiske byer, Umm el-Fahm, der desværre ikke er venlig stemt over for Israel. Mange israelske-arabere vokser op med had til Israel og Yahya allerede som barn, ikke at stole på jøder. Da Yahya gik på gymnasiet, sagde en lærer i forbindelse med Holocaust-undervisning at «det Hitler havde gjort var godt.»

Efter gymnasiet fik Yahya arbejde på et hotel i Tel Aviv, han kunne ikke hebraisk og var nervøs for at arbejde sammen med israelske-jøder. Men hans frygt viste sig hurtigt at være ubegrundet, hans kollegaer accepterede ham og havde ikke noget problem med at han ikke var jøde eller ikke kunne sproget. Han fik hurtigt israelsk-jødiske venner – resten af Yahya’s utrolige historie kan du hører når han fortæller den under MIFFs kommende Israel-konference! Tilmeld dig her.

Her fortæller Yahya kort om sin vej fra had til kærlighed til Israel og det jødiske folk og den personlige pris han har betalt for at vende had ryggen:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem