Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

600 politifolk skal stoppe bølgen af ​​vold

Gilad Erdan er Israels ambassadør i FN og USA. (Foto: Ben Kelmer, Flickr.com)
Israel sætter ind med betydelige ressourcer til at bekæmpe bølgen af ​​drab i den arabiske sektor.

Den israelske sikkerhedsminister Gilad Erdan lover at tilføre 600 politimænd til at bekæmpe bølgen af ​​vold som hærger i det israelske-arabiske samfund. Hidtil i år er mere end 70 mennesker blevet dræbt. Erdan gav løftet på et møde med arabiske ledere. Sikkerhedsministeren vil også afsætte ekstra ressourcer til efterforskning af organiseret kriminalitet i den arabiske sektor, skriver Times of Israel.

Efter mødet sagde Ayman Odeh, lederen af fælles listen (politisk parti bestående af flere arabiske partier i Israel), at det var “et vigtigt møde”, men at de også ønskede, at regeringen vedtog en langsigtet plan for at udrydde vold og kriminalitet i det arabiske samfund.

“Forhandlingerne vil fortsætte, og kampen mod vold vil fortsætte,” sadge Odeh. Ifølge en anden arabisk politiker skal sikkerhedsminister Erdan være enig i, at der er behov for en regeringsbeslutning, men at dette skal medtages i budgettet.

Men Erdan kritiserede også det arabiske samfund for ikke at samarbejde med politiet. Han kritiserede også de israelske domstole for at idømme for mild straf til dem, der blev taget med ulovlige våben. Straffene er ikke hårde nok til at afskrække kriminelle organisationer og bander.

I de sidste uger har tusinder af israelske arabere protesteret mod bølgen af ​​vold. Ifølge de arabiske partier, bliver hele det arabiske samfund i Israel sværtet til af de mange drab.

-Et lille segment af vores samfund består af kriminelle grupper, der bruger vold som et værktøj. Vi ønsker, at politiet skal tage sig af dem,” sadge Odeh.
Premierminister Benjamin Netanyahu har lovet, at israelske myndigheder vil afsætte midler til bekæmpelse af kriminalitet og vold i den arabiske sektor.

Vi skal alle handle ansvarligt og arbejde sammen for at bekæmpe volden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem