600 politifolk skal stoppe bølgen af ​​vold

Israel sætter ind med betydelige ressourcer til at bekæmpe bølgen af ​​drab i den arabiske sektor.

Minister for strategi og sikkerhed Gilad Erdan. (Foto: Ben Kelmer, Flickr.com)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske sikkerhedsminister Gilad Erdan lover at tilføre 600 politimænd til at bekæmpe bølgen af ​​vold som hærger i det israelske-arabiske samfund. Hidtil i år er mere end 70 mennesker blevet dræbt. Erdan gav løftet på et møde med arabiske ledere. Sikkerhedsministeren vil også afsætte ekstra ressourcer til efterforskning af organiseret kriminalitet i den arabiske sektor, skriver Times of Israel.

Efter mødet sagde Ayman Odeh, lederen af fælles listen (politisk parti bestående af flere arabiske partier i Israel), at det var “et vigtigt møde”, men at de også ønskede, at regeringen vedtog en langsigtet plan for at udrydde vold og kriminalitet i det arabiske samfund.

“Forhandlingerne vil fortsætte, og kampen mod vold vil fortsætte,” sadge Odeh. Ifølge en anden arabisk politiker skal sikkerhedsminister Erdan være enig i, at der er behov for en regeringsbeslutning, men at dette skal medtages i budgettet.

Men Erdan kritiserede også det arabiske samfund for ikke at samarbejde med politiet. Han kritiserede også de israelske domstole for at idømme for mild straf til dem, der blev taget med ulovlige våben. Straffene er ikke hårde nok til at afskrække kriminelle organisationer og bander.

I de sidste uger har tusinder af israelske arabere protesteret mod bølgen af ​​vold. Ifølge de arabiske partier, bliver hele det arabiske samfund i Israel sværtet til af de mange drab.

-Et lille segment af vores samfund består af kriminelle grupper, der bruger vold som et værktøj. Vi ønsker, at politiet skal tage sig af dem,” sadge Odeh.
Premierminister Benjamin Netanyahu har lovet, at israelske myndigheder vil afsætte midler til bekæmpelse af kriminalitet og vold i den arabiske sektor.

Vi skal alle handle ansvarligt og arbejde sammen for at bekæmpe volden.