Premierminister Benjamin Netanyahu mødes med israelske-arabiske ledere i marts 2015. (Foto: GPO)

Netanyahu lover midler til at bekæmpe voldsbølgen i de israelske-arabiske byer

Store protester i den israelsk-arabiske sektor efter mere end 70 drab indtil videre i år.

Premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer bølgen af ​​vold i det israelske-arabiske samfund. Indtil videre er mere end 70 israelske-arabere blevet dræbt i år. Nu lover Netanyahu ressourcer til at bekæmpe volden, skriver Times of Israel.

-Premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer drabene og volden i den arabiske sektor, meddelte premierministerens kontor i en erklæring.

Samtidig opfordrer Netanyahu landets arabiske befolkning til at samarbejde med politiet. Han beder også om, at de israelske-arabiske ledere samarbejder med myndighederne. I de seneste uger har der været store protester mod bølgen af ​​vold i flere israelsk-arabiske byer. Tusinder deltog i protester i løbet af weekenden.

-Vi skal alle handle ansvarligt og samarbejde om at bekæmpe volden.

Ud over at mere end 70 mennesker indtil videre er blevet dræbt i år, er flere blevet alvorligt såret i en række skudepisoder, knivstikkerier og andre voldelige hændelser i det israelske-arabiske samfund. Flere af drabene har været opgør mellem kriminelle, men også tilfældige forbipasserende er blevet skudt og dræbt af skud.

Politiet undersøger scenen, hvor en israelsk-arabisk mand blev skudt og dræbt i byen Nazareth. (Foto: Politiet)

Selvom araberne i Israel kun udgør ca. 20 procent af befolkningen, er godt halvdelen af ​​ofrene i mordssager arabere. For kun få dage siden blev to brødre og en tredje person dræbt i en skudepisode.

Arabiske ledere har anklaget det israelske politi for at ignorere volden i den arabiske sektor, men det afviser politiet på det kraftigste. Det israelske politi siger, at de gør alt, hvad de kan for at stoppe bølgen af ​​vold. Den israelske sikkerhedsminister Gilad Erdan har en tæt dialog med politiet om drabsbølgen.

-Volden og kriminaliteten i det arabiske samfund kræver en målrettet kamp med alle midler, der er tilgængelige for staten. Vi må erklære undtagelsestilstand, sagde sikkerhedsministeren i en erklæring.

Lederen af ​​fælleslisten – en samling af arabiske partier i Knesset, offentliggjorde nedenstående video fra protesterne den sensete weekend:


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp