Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu lover midler til at bekæmpe voldsbølgen i de israelske-arabiske byer

Premierminister Benjamin Netanyahu mødes med israelske-arabiske ledere i marts 2015. (Foto: GPO)
Store protester i den israelsk-arabiske sektor efter mere end 70 drab indtil videre i år.

Premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer bølgen af ​​vold i det israelske-arabiske samfund. Indtil videre er mere end 70 israelske-arabere blevet dræbt i år. Nu lover Netanyahu ressourcer til at bekæmpe volden, skriver Times of Israel.

-Premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer drabene og volden i den arabiske sektor, meddelte premierministerens kontor i en erklæring.

Samtidig opfordrer Netanyahu landets arabiske befolkning til at samarbejde med politiet. Han beder også om, at de israelske-arabiske ledere samarbejder med myndighederne. I de seneste uger har der været store protester mod bølgen af ​​vold i flere israelsk-arabiske byer. Tusinder deltog i protester i løbet af weekenden.

-Vi skal alle handle ansvarligt og samarbejde om at bekæmpe volden.

Ud over at mere end 70 mennesker indtil videre er blevet dræbt i år, er flere blevet alvorligt såret i en række skudepisoder, knivstikkerier og andre voldelige hændelser i det israelske-arabiske samfund. Flere af drabene har været opgør mellem kriminelle, men også tilfældige forbipasserende er blevet skudt og dræbt af skud.

Politiet undersøger scenen, hvor en israelsk-arabisk mand blev skudt og dræbt i byen Nazareth. (Foto: Politiet)

Selvom araberne i Israel kun udgør ca. 20 procent af befolkningen, er godt halvdelen af ​​ofrene i mordssager arabere. For kun få dage siden blev to brødre og en tredje person dræbt i en skudepisode.

Arabiske ledere har anklaget det israelske politi for at ignorere volden i den arabiske sektor, men det afviser politiet på det kraftigste. Det israelske politi siger, at de gør alt, hvad de kan for at stoppe bølgen af ​​vold. Den israelske sikkerhedsminister Gilad Erdan har en tæt dialog med politiet om drabsbølgen.

-Volden og kriminaliteten i det arabiske samfund kræver en målrettet kamp med alle midler, der er tilgængelige for staten. Vi må erklære undtagelsestilstand, sagde sikkerhedsministeren i en erklæring.

Lederen af ​​fælleslisten – en samling af arabiske partier i Knesset, offentliggjorde nedenstående video fra protesterne den sensete weekend:


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem