Netanyahu lover midler til at bekæmpe voldsbølgen i de israelske-arabiske byer

Store protester i den israelsk-arabiske sektor efter mere end 70 drab indtil videre i år.
Premierminister Benjamin Netanyahu mødes med israelske-arabiske ledere i marts 2015. (Foto: GPO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer bølgen af ​​vold i det israelske-arabiske samfund. Indtil videre er mere end 70 israelske-arabere blevet dræbt i år. Nu lover Netanyahu ressourcer til at bekæmpe volden, skriver Times of Israel.

-Premierminister Benjamin Netanyahu fordømmer drabene og volden i den arabiske sektor, meddelte premierministerens kontor i en erklæring.

Samtidig opfordrer Netanyahu landets arabiske befolkning til at samarbejde med politiet. Han beder også om, at de israelske-arabiske ledere samarbejder med myndighederne. I de seneste uger har der været store protester mod bølgen af ​​vold i flere israelsk-arabiske byer. Tusinder deltog i protester i løbet af weekenden.

-Vi skal alle handle ansvarligt og samarbejde om at bekæmpe volden.

Ud over at mere end 70 mennesker indtil videre er blevet dræbt i år, er flere blevet alvorligt såret i en række skudepisoder, knivstikkerier og andre voldelige hændelser i det israelske-arabiske samfund. Flere af drabene har været opgør mellem kriminelle, men også tilfældige forbipasserende er blevet skudt og dræbt af skud.

Politiet undersøger scenen, hvor en israelsk-arabisk mand blev skudt og dræbt i byen Nazareth. (Foto: Politiet)

Selvom araberne i Israel kun udgør ca. 20 procent af befolkningen, er godt halvdelen af ​​ofrene i mordssager arabere. For kun få dage siden blev to brødre og en tredje person dræbt i en skudepisode.

Arabiske ledere har anklaget det israelske politi for at ignorere volden i den arabiske sektor, men det afviser politiet på det kraftigste. Det israelske politi siger, at de gør alt, hvad de kan for at stoppe bølgen af ​​vold. Den israelske sikkerhedsminister Gilad Erdan har en tæt dialog med politiet om drabsbølgen.

-Volden og kriminaliteten i det arabiske samfund kræver en målrettet kamp med alle midler, der er tilgængelige for staten. Vi må erklære undtagelsestilstand, sagde sikkerhedsministeren i en erklæring.

Lederen af ​​fælleslisten – en samling af arabiske partier i Knesset, offentliggjorde nedenstående video fra protesterne den sensete weekend:


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel6 ud af 10 israelske jøder siger, at de vil faste fra tirsdag aften til onsdag aften
Næste artikelFlemming Møldrup: -Det er ikke forkert af mig at have en israelsk baggrund. Og holde af den.
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise