Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Drabsbølge i israelske-arabiske byer

Politiet undersøger scenen, hvor en israelsk-arabisk mand blev skudt og dræbt i byen Nazareth. (Foto: Politiet)
Over 60 israelske-arabere er dræbt indtil videre i år. Arabisk politiker kræver handling.

En bølge af drab raser i det arabiske samfund i Israel. Indtil videre i år er mere end 60 mennesker dræbt. Senest blev en 44-årig mand skudt og dræbt uden for sit eget hjem i byen Nazareth, skriver Times of Israel.

Samme dag blev en 21-årig knivstukket og alvorligt såret i den arabiske by Shfaram i det nordlige Israel. En anden 21-årig blev skudt og såret i den arabiske landsby Kabul i Galilæa. To andre blev skudt i Tira.

Denne dag skilte sig imidlertid ikke ud. Fredag ​​den 20. september blev to israelske- arabere dræbt i to forskellige skyderier i arabiske byer i det nordlige Israel. Drabene skete med få timers mellemrum. Derudover blev to mennesker dræbt i to separate skudepisoder to dage tidligere. I alt er fire personer blevet dræbt i løbet af kun tre dage.

Edib Dirawi (t.v.) og Iyad Badir blev skudt og dræbt med kun tre timers mellemrum fredag ​​den 20. september. (Foto: Privat)

Flere af drabene har været opgør mellem kriminelle miljøer, men også tilfældige forbipasserende er blevet skudt og dræbt under skudepisoder.

Ud over at mere end 60 personer er blevet dræbt i år, er mange flere blevet alvorligt såret i adskillige skudepisoder, knivstikkerier og andre voldelige hændelser.

Lederen af ​​den arabiske fællesliste – en sammenslutning af de arabiske partier i Israel, siger, at deres hovedprioritet i Knesset er at bekæmpe bølgen af ​​vold.

-Valget er forbi, men bølgen af ​​vold i det arabiske samfund fortsætter. Det er det første problem, vi vil tage op. Vi har intet andet valg end at sørge for gaderne bliver sikre igen og få skydevåben fjernet fra samfundet, siger Ayman Odeh.

Lederen af ​​den arabiske fælles liste, Ayman Odeh, siger, at bekæmpelse af voldsbølgen har højeste prioritet. (Foto: Wikipedia)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem