Drabsbølge i israelske-arabiske byer

Over 60 israelske-arabere er dræbt indtil videre i år. Arabisk politiker kræver handling.
Politiet undersøger scenen, hvor en israelsk-arabisk mand blev skudt og dræbt i byen Nazareth. (Foto: Politiet)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En bølge af drab raser i det arabiske samfund i Israel. Indtil videre i år er mere end 60 mennesker dræbt. Senest blev en 44-årig mand skudt og dræbt uden for sit eget hjem i byen Nazareth, skriver Times of Israel.

Samme dag blev en 21-årig knivstukket og alvorligt såret i den arabiske by Shfaram i det nordlige Israel. En anden 21-årig blev skudt og såret i den arabiske landsby Kabul i Galilæa. To andre blev skudt i Tira.

Denne dag skilte sig imidlertid ikke ud. Fredag ​​den 20. september blev to israelske- arabere dræbt i to forskellige skyderier i arabiske byer i det nordlige Israel. Drabene skete med få timers mellemrum. Derudover blev to mennesker dræbt i to separate skudepisoder to dage tidligere. I alt er fire personer blevet dræbt i løbet af kun tre dage.

Edib Dirawi (t.v.) og Iyad Badir blev skudt og dræbt med kun tre timers mellemrum fredag ​​den 20. september. (Foto: Privat)

Flere af drabene har været opgør mellem kriminelle miljøer, men også tilfældige forbipasserende er blevet skudt og dræbt under skudepisoder.

Ud over at mere end 60 personer er blevet dræbt i år, er mange flere blevet alvorligt såret i adskillige skudepisoder, knivstikkerier og andre voldelige hændelser.

Lederen af ​​den arabiske fællesliste – en sammenslutning af de arabiske partier i Israel, siger, at deres hovedprioritet i Knesset er at bekæmpe bølgen af ​​vold.

-Valget er forbi, men bølgen af ​​vold i det arabiske samfund fortsætter. Det er det første problem, vi vil tage op. Vi har intet andet valg end at sørge for gaderne bliver sikre igen og få skydevåben fjernet fra samfundet, siger Ayman Odeh.

Lederen af ​​den arabiske fælles liste, Ayman Odeh, siger, at bekæmpelse af voldsbølgen har højeste prioritet. (Foto: Wikipedia)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBag masken: Antisemitismen bag BDS-bevægelsen
Næste artikelMonacos prins installerer israelsk luft-til-vand teknologi i sit palads
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise