Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Jøder skylder ikke verden en forklaring på Israel

NGO'erne Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International Danmark og Oxfam Danmark har i samarbejde med den palæstinensiske NGO Al-Haq, lagt sag an mod den danske stat for våbeneksport til Israel. På billedet ses en anti-israelsk demonstration i London, 2017. (Foto: Alisdare Hickson, flickr.com)
- Antisemitisme er blevet socialt acceptabelt og jøder er blevet syndebukke, skriver Emily Schrader.


Emily Schrader er administrerende direktør for Social Lite Creative LLC og en stipendiat ved Tel Aviv Institute. Her er Emilys kommentarer på den voldsomme globale stigning i antisemitisme i avisen Jerusalem Post.

Der er skrevet meget om antisemitisme på sociale medier og hvordan den har manifesteret sig i massive kampagner med vold og chikane mod jøder i verden, skriver Emily Schrader.

Mange troede at antisemitismen ville aftage efter Gaza-krigen i maj udmundede i endnu en våbenhvile mellem Israel og terrorgruppen Hamas. Læs MIFFs artikel om ny undersøgelse som viser der er sket en voldsom stigning i antisemitisme på sociale medier under Corona-krisen HER.

Under Gaza-krigen Operation Gaurdian of the Walls, angreb terrorgrupperne Hamas og Islamisk Jihad Israels civilbefolkning med mere end 4.300 raketter i løbet af 11 dage. Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007, hvor terrorgruppen tog kontrol over enklaven i et blodigt kup. De seneste 20 år har Hamas i snit angrebet Israel med 2.000 raketter hvert eneste år. Raketangrebene mod Israel i sidste måned er således hverken de første eller de sidste raketangreb fra Hamas. Læs om Hamas-raketangreb HER. Læs om Hamas HER.

Den globale antisemitisme er kommet for at blive og er faktisk blevet accepteret i samme grad som antizionisme, påpeger Schrader.

Det er ikke kun blevet socialt acceptabelt at være antisemit, det er også blevet en del af kulturen at angribe jøder og pro-israelske stemmer som tør stå op og forsvarer sig. Alene at være imod sloganet Free Palestine er nok til at blive isoleret, udskældt, truet eller det der er værre.

Antisemitisme er blevet socialt accepteret

Mobning af jøder er blevet globalt accepteret og jøder overalt står i en absurd situation hvor de må vælge mellem enten at fordømme eller støtte Israel og det jødiske folks ret til selvbestemmelse. Jøder udsættes i stigende grad for fysiske angreb og chikane for at være ”zionistisk”.

Et eksempel er den jødiske tøjdesigner Vanessa Perilman i tøjgiganten Zara som “tillod” sig at sige fra over for den palæstinensiske model hos Zara, Qaher Harhash som havde ytret sig hadefuldt mod Israel. Perilman sendte ham en følelsesladet privat besked, Harhas delte den private besked på sociale medier, herefter gik masserne på sociale medier til angreb mod Zara og fordømte den jødiske designer. Zara fordømte herefter designeren, men de fordømte ikke den palæstinensiske models hadefulde ytringer. Det skal tilføjes at den palæstinensiske model fik sit gennembrud i modelbranchen efter han fik modelkontrakt i israelsk modelbureau…

At sprede antisemitisme og anti-israelsk propaganda er socialt acceptabelt, men når jøder kæmper tilbage, bliver de fordømt. Den falske dikotomi ved at være “den undertrykte” eller “undertrykkeren” skaber et farligt miljø, hvor jøder bliver bakket op i et hjørne. For at være en ”gode jøde” og blive accepteret i den progressive lejr, skal du fordømme Israel, zionismen og endda andre jøder som står op og forsvarer deres land.

Et godt eksempel er den jødiske komiker Seth Rogans anti-israelske kommentarer eller Tweets fra Sarah Silverman som støtter Ilhan Omar og Rashida Tlaib, to amerikanske kongreskvinder som har spillet en vigtig rolle i den massive stigning i antisemitisme i USA. I stedet for at stå op for Israel mens raketterne haglede ned over israelerne, legitimerede Silverman dem faktisk. Ved at sige, at hun ville ønske at der var en “progressiv jødinde” i gruppen, gav hun den antisemitiske holdning fra folk som Omar og Tlaib tillid til, at de 95% af jøderne, der er zionister, ikke har et hjem i den progressive lejr – og at for at være progressiv skal du være imod Israel.

Schrader fortæller at hun har haft flere venner som tidligere ikke havde en mening eller var pro-Israel og nu er vendt på en tallerken og er imod Israels ret til at eksistere. I den anden lejr har Schrader venner som er blevet isoleret og mobbet fordi de nægter at fordømme Israel eller hoppe med på “vognen” af had-retorik og anti-israelsk propaganda med absurde beskyldninger om “etnisk udrensning” og “folkedrab” mod palæstinenserne.

Hvad er der sket? Er Israels politik ændret? Er besættelsen intensiveret? Dør der flere palæstinensere? Tværtimod, understreger Schrader. Den globale besættelse af Israel derimod, er eksploderet og er blevet krydret med ældgammelt jødehad, som igen og igen stikker sit modbydelige fjæs frem.

Se eksempler fra Danmark:

Kommentarer på et af MIFFs FB-opslag:

Læs MIFFs artikler om antisemitisme i Danmark HER. Læs MIFFs artikler om antisemitisme generelt HER.

Det der sker mod jøder er uacceptabelt, understreger Schrader og opfordrer alle jødiske samfund og alle Israel-venner til at forene kræfter.

MIFF opfordrer alle Israel-venner til at blive MIFF-medlemmer – sammen er vi stærke.
Klik HER for at blive medlem.

Jøder skylder ikke en forklaring

Verden glemmer at jøder ikke skylder nogen forklaring på Israel: Uanset om du er jøde, israeler, Israel-ven eller zionist. Medmindre du er IDF-talsmand eller Israels premierminister, skylder du ikke en forklaring på Israels politik, IDFs militære handlinger eller noget andet der foregår i Israel. Du behøver ikke at fordømme Israel eller erklære at du støtter enten palæstinenserne eller israelerne, du behøver ikke vælge side, påpeger Schrader. Du behøver ikke at diskutere om Israel er moralsk eller ej, eller tale om islamofobi på grund af noget, der sker i Israel. Du behøver ikke at svare nogen eller bevise dig selv over for nogen blot fordi du er jøde.

Vær stolt over at være jøde

At være en stolt jøde, der støtter den jødiske folks ret til selvbestemmelse i Israels land, kræver ikke at du skal forklare hvorfor du ikke “hader” palæstinenserne eller om du støtter en palæstinensisk stat. Spørgsmålet om en palæstinensisk stat er et politisk spørgsmål, ikke en ideologisk tro på et folks grundlæggende rettigheder, sådan som zionismen er, understreger Schrader.

En jøde/ikke jøde kan støtte zionismen uden at skulle forklare sig om palæstinenserne, fordi zionismen går ikke imod- og ophæver ikke andres ret til selvbestemmelse. En palæstinensisk stat har intet med troen på det jødiske folks ret til at leve i deres gamle hjemland at gøre, og enhver som påstår andet er fordomsfuld over for jøder.

Kravet om at jøder/israelere skal fordømme Israels handlinger er i sig selv antisemitisk og bør fordømmes. Ingen jøde bør presses til eller forventes at skulle forklare Israels politik, på samme måde som en araber som lever i New York ikke skal forklarer de palæstinensiske myndigheders (PA) handlinger.

Woke generationens kampagne for at pille stoltheden ud af jøder skal stoppes, fordi der er ikke noget Woke i at isolere, mobbe, ydmyge eller nedgøre en af historiens mest undertrykte folk. Læs mere om jødernes historie HER.

* Woke er et identitetspolitisk begreb som stammer fra USA og henviser til en opfattet opmærksomhed overfor social og racemæssig uretfærdighed.Afledt af afroamerikansk slangudtryk “stay woke”. Efter nedskydning af en afroamerikaner i 2014 er begrebet blevet brugt i en mere aktivistisk sammenhæng, ofte i forbindelse med Black Lives Matter-bevægelsen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!