Search
Den spanske regering har besluttet at indføre IHRA's definition af hvad antisemitisme er. (Foto: Contando Estrelas, flickr)

IHRA-definition af antisemitisme vedtaget i Spanien

De jødiske menigheder i Spanien takker regeringen for deres beslutning.

I juni skrev MIFF om at Argentina havde besluttet at indføre The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definition af hvad antisemitisme er – læs mere her. Nu har den spanske regering truffet samme beslutning, skriver avisen Times of Israel.

I en erklæring takker føderationen af jødiske menigheder i Spanien den spanske regering for deres beslutning.

Ifølge IHRA er nogle former for had mod Israel antisemitisme. Det gælder eksempelvis ved sammenligning af Israel med Nazi-Tyskland, ved at hævde at Israels eksistens er racistisk, ved at anvende dobbelt standarder mod Israel eller stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater. Læs MIFF’s detaljerede gennemgang af definitionerne her.

I juni vedtog parlamentet på de selvstændige spanske øer at BDS bevægelsen mod Israel er en form for antisemitisme. Alligevel slår det sjældent igennem i lovgivningen. Læs MIFFs artikler om BDS her.

34 lande er medlem af IHRA, Spanien har været medlem siden 2008. Danmark er også medlem – alligevel har den danske regering endnu ikke indført IHRA’s definition af antisemitisme.

Danske jøder har brug for at vide de ikke står alene
I januar skrev MIFF om at statsminister Mette Frederiksen (S) havde udtalt, at indvandrermiljøet og dele af venstrefløjen til dels er ansvarlige for den stigende antisemitisme i Danmark.

Statsministeren sagde også at hun ville lave en officiel definition af antisemitisme som de danske myndigheder kan arbejde udfra.

MIFF gentager opfordringen om at Danmark indfører IHRA definitionen af antisemitisme. Det vil give danske myndigheder et konkret værktøj at arbejde udfra og give danske jøder den rette støtte. Desværre er jøder ofte bange for at stå frem eller melde de antisemitiske angreb de udsættes for. Jøder i Danmark har som i andre lande et akut behov for at vide, at myndighederne udviser nul tolerance over for antisemitisme. Læs flere af MIFFs artikler om antisemitisme i Danmark her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp