Israels finansminister Avigdor Liberman: - Det er på tide at skabe et fælles marked i Mellemøsten mellem Israel, Saudi-Arabien, Jordan, Egypten, Bahrain og Emiraterne. Vi skal bygge en forbindelse mellem landene med veje, togskinner og motorveje. Det er den store udfordring som vil ændre virkeligheden her fra enden til anden, inkl. sikkerhed og økonomi. (Foto: Preiss /MSC, Avigdor Lieberman während der Münchner Sicherheitskonferenz, 19. feb. 2017, Wikimedia Commons)

Israels finansminister: – Vi håber Bidens besøg vil lægge grunden til et fælles marked i Mellemøsten

- Et fælles marked i Mellemøsten vil skabe en helt ny virkelighed både inden for sikkerhed og økonomi, udtaler Israels finansminister Avigdor Liberman.

Israels finansminister Avigdor Liberman udtalte mandag, at han håber på præsident Bidens besøg vil føre til skabelsen af et fælles marked i Mellemøsten, inkl. Saudi-Arabien, skriver i24News.

I morgen lander præsident Biden i Israel og vil fredag rejse videre i en historisk første direkte præsident-rute fra Israel til Saudi-Arabien. Det Hvide Hus udtaler at fokus under besøget vil være “at udvide det regionale økonomiske og sikkerhedsmæssige samarbejde.”

Under økonomisk konference arrangeret af det israelske magasin Calcalist, udtalte finansminister Liberman om sine forventninger til Bidens besøg at han håber på: “Skabelsen af ​​et nyt fælles marked i Mellemøsten. Det er den store udfordring.”

“Det vil ændre virkeligheden her fra ende til anden, både inden for sikkerhed og økonomi. Derfor håber jeg, at vægten under Bidens besøg vil være på at skabe et sådant nyt marked i Mellemøsten.”

I 2020 normaliserede Israel forholdet til Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko med Abraham-aftalerne som blev hjulpet på vej af USA med Saudi-Arabiens velsignelse. Israel er dog fortsat ikke blevet formelt anerkendt af Saudi-Arabien.

Under konferencen udtalte Israels nationale sikkerhedsrådgiver Eyal Hulata, at inden for rammerne af Bidens besøg “er det bestemt muligt at begynde at tale om den potentielle udvidelse af vores markeder i regionen.”

“Det er ikke tilfældigt, at Biden rejser hertil i morgen og fortsætter herfra videre til Saudi-Arabien i historist første direkte rute. Evnen til trin for trin at adressere problemstillingerne tirn for trin, kan skabe gennembrud.” slutter Hulata.

Finansminister Liberman Tweetede i går: – Det er på tide at skabe et fælles marked i Mellemøsten mellem Israel, Saudi-Arabien, Jordan, Egypten, Bahrain og Emiraterne. Vi skal bygge en forbindelse mellem landene med veje, togskinner og motorveje. Det er den store udfordring som vil ændre virkeligheden her fra enden til anden, inkl. sikkerhed og økonomi.

Se også: Historisk første frihandelsaftale mellem Israel og arabisk land underskrevet

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp