Det israelske raketforsvar Iron Dome er effektivt, men også meget dyrt at bruge. (Foto: Det israelske forsvar)

Overvældende støtte til Iron Dome-finansiering

420 amerikanske politikere stemte for at hjælpe Israel med at fylde missilforsvaret Iron Dome op. Kun 9 politikere stemte imod.

Repræsentanternes hus i USA stemte med overvældende flertal for at støtte Israel med 8,6 milliarder kroner til at fylde missilforsvaret Iron Dome op. 420 repræsentanter stemte for, kun 9 stemte imod finansieringen.

– Tak til medlemmene af Repræsentanternes hus, demokrater og republikanere, for deres overvældende støtte til Israel og deres engagement for landets sikkerhed, udtalte Israels premierminister Naftali Bennett.

Israel bad USA om mere end 8 milliarder kroner i nødfinansiering til at fylde Iron Dome igen efter Israel i løbet af blot 11 dage tilbage i maj under seneste Gaza-krig blev angrebet af mere 4.300 raketter af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret enklaven siden 2007. Læs om den seneste Gaza-krig HER.

Det israelske missilforsvar, Iron Dome kalkulerer raketternes bane mens de er på vej ind i Israel og nedskyder over 90% af dem med succes.

På billedet nedenfor ses raketfragmenter ved Sderots politistationen, der er som et museum og en sørgelig påmindelse om Sderots geografiske beliggenhed i Otef Aza (hebraisk udtryk for israelske byer og samfund tæt på Gaza). Ved hver park og busstoppested i byen er der et lille betonbomberrum – ofte pyntet med farverige vægmalerier og gadekunst. Israel missilforsvar, Iron Dome er placeret i udkanten af byen. Sderots indbyggere kalder Iron Dome for deres skytsengel. Iron Dome blev udviklet for 10 år siden, indtil da var indbyggerne i Sderot og resten af Syd-Israel endnu mere udsat ved raketangreb. Mens Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad raketter er relativt billige at producere, er det noget helt andet for Israels missilforsvar Iron Dome. Det koster omkring 600.000 kroner at nedskyde 1 Hamas-raket som angriber Israels civilbefolkning. Læs HER.

Raketfragmenter fra raketangreb mod den israelske by Sderot fra Gaza ved Sderots Politistation. (Foto: Rika Greenberg)

USAs udenrigsminister Antony Blinken lovede at de ville hjælpe Israel.

Alligevel stemte 8 demokrater, repræsentanterne Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Ayanna Pressley, Cori Bush, Andre Carson, Marie Newman, Jesus Garcia, Raul Grivalva og en republikaner, Tom Massie NEJ.

Alexandria Ocasio-Cortez, som sammen med Tlaib, Omar, Pressley og Bush er nogle af de mest radikale demokrater, stemte oprindeligt nej, men ændrede sin stemme til JA lige før afstemningen.

Lovforslaget skal nu igennem Senatet og vil herefter blive endelig godkendt.

Alexandria Ocasio-Cortez græd efter hun stemte JA:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp