Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Biden: – Vi støtter Israels ret til at forsvare sig

USAs præsident Joe Biden gav sin fulde støtte til Israel under telefonsamtalen med Israels premierminister Benjamin Netanyahu 17. maj. Biden siger at Israel er i sin fulde ret til at forsvare sig. Billedet er fra anden telefonsamtale. (Foto: Det hvite hus)
USAs præsident gentog sin støtte til Israel i telefonsamtale med Netanyahu.

USAs præsident Joe Biden talte mandag aften med Israel premierminister Benjamin Netanyahu, her gentog Biden sin «fulde støtte til Israels ret til at forsvare sig selv mod vilkårlige raketangreb», melder Det hvide hus.

USAs præsident opfordrede også Israel til at gøre alt de kan for at beskytte uskyldige civile og udtrykte sin støtte til en eventuel våbenhvile. USA og Israel blev enige om at holde tæt kontakt fremover, skriver de.

Beslutningen om ikke at kræve stop for kamphandlingerne viser at Det hvide støtter Israels ret til at forsvare sig mod terrorgruppen Hamas‘ raketangreb, udtaler tjenestemand med kendskab til Biden-administrationen til Israel Hayom.

Samtidigt udtalte Netanyahu sent mandag aften at Israel vil «fortsætte med at angribe terrormål i Gaza», så længe det er nødvendigt «for at bringe ro og sikkerhed til alle israelske borgere». I mellemtiden er der ikke megen fremgag i våbenhvileforhandlingerne, hvor Egypten og andre fungerer som mæglere.

Ifølge saudiarabisk avis vil Israel lamme terrorgruppen Hamas’ militære evner for at få en bedre position i forhold til våbenhvileforhandlingerne.

USAs udenrigsminister Antony Blinken, som er på rundrejse i Norden, siger at USA ikke vil kræve en våbenhvile mellem Israel og terrorgruppen Hamas.

– Det er op til parterne at afgøre om de ønsker en våbenhvile, siger han. Siden mandag 10. maj har Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad angrebet Israels civilbefolkning med over 3000 raketter.

Sådan ser det ud efter raketangreb mod israelske byer:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem