Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel går til kamp mod PA’s udbetaling af terrorløn til terrorister med israelske liv på samvittigheden

De palæstinensiske myndigheder (PA) vil gøre alt for at fortsætte udbetaling af terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden. (Foto: Dennis Sylvester Hurd, flickr)
Israels forsvarsminister Benny Gantz har beordret konfiskering af over 21 millioner kroner som de palæstinensiske myndigheder (PA) har udbetalt til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Søndag indledte Israel operation konfiskering af terrorløn udbetalt af de palæstinensiske myndigheder (PA) til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden, skriver veteran journalist og sikkerhedsanalytiker Yoav Limor i Israel Hayom.

Forsvarsminister Benny Gantz har udstedt beslutning om at konfiskere omkring 10 millioner shekel (svarende til omkring 21 millioner kroner) er en del af Israels igangværende kamp mod PA’s pay-for-slay-politik. Se Folketingets debat om PA’s misbrug af dansk bistand her og hvorfor et flertal besluttede at lade misbruget fortsætte.

Israel vil konfiskerer terrorløn udbetalt af PA til dømte terrorister som sidder i israelske fænglser og har myrdet israelere i terrorangreb, løsladte fanger og deres familier.

Kampen mod PA’s Pay for Slay politik sker i samarbejde mellem Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet, Forsvarsministeriets Nationale Bureau for Bekæmpelse af Terrorfinansiering, Israels Politi, Skattemyndighederne og Justitsministeriets Myndighed for Forbud mod Hvidvaskning og Konfiskering af Penge. Læs hvor mange penge Danmark giver PA i 2021-2025

Israelske myndigheder har kontaktet bankerne hvortil PA udbetaler terrorlønnen og krævet at udbetalingerrne konfiskeres. Pengene vil herefter blive overført til generaladministratorens bankkonto.

I alt er der blevet udstedt 86 konfiskeringer, inkl. terrorlønsudbetalinger til eksempelvis terroristerne Walid Daka og to andre, der kidnappede og myrdede den israelske soldat Moshe Tamm i 1984 samt terroristerne Haider Ziadna og Ahmed Ahmed, der i 2009 myrdede den israelske taxachauffør Yafim Weinstein.

Det er anden gang Israel har udsteder konfiskeringer af terrrorlønsudbetalinger.

Israelske sikkerhedsmyndigheder understreger at der vil komme flere lignende operationer i kampen mod PA’s Pay for Slay politik: – Vi vil fortsætte kampen mod terrorfinansiering på flere fronter og vi vil fortsætte med at handle mod alle, der er involveret i terror. Samtidig vil vi også fortsætte med at styrke de palæstinensiske indbyggere i det palæstinensiske selvstyre (PA), som ikke er involveret i terror, ud fra et ønske om stabilitet og velstand, udtaler forsvarsminister Gantz.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem