Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Bahrain har udnævnt sin første ambassadør i Israel

Khaled Yousif Al-Jalahma bliver Bahrains første ambassadør i Israel. (Foto: Udenrigsministeriet, Bahrain)
Khaled Yousif Al-Jalahma bliver golflandets første ambassadør i Israel.

Kongeringet Bahrain i Den persiske golf har udnævnt deres første ambassadør i Israel. Bahrains officielle nyhedsbureau udtaler i pressemeddelelse at ambassadøren hedder Khaled Yousif Al-Jalahma.

Israel udtaler at al-Jalahma blev godkendt efter Bahrains udenrigsminister Abdullatif al-Zayani nævnte udnævnelsen under samtale med Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi og «alle kontroller var blevet gennemført».

– Bahrains beslutning om at udnævne en ambassadør i Israel er endnu et vigtigt skridt i implementering af fredsaftalen [Abrahamaftalerne]og styrkelsen af båndene mellem de to landene, udtaler Israels udenrigsminister.

Ashkenazi ønsker beslutningen hjertelig velkommen og takker sin bahrainske kollega for deres «stærke venskab», og «kongens mod og lederskab i Bahrain».

– I løbet af de kommende uger vil et team fra Bahrain komme til Israel for at sørge for de nødvendige forberedelser, udtaler Israels udenrigsminister.

Det vides endnu ikke hvor Bahrains ambassade i Israel vil blive placeret.

For nylig etablerede Emiraterne deres første ambassade i Israel. Etableringen af ambassader i de respektive lande er et direkte resultat af Abrahamaftalerne indgået sidste år mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko – læs mere om aftalerne HER.

Israel har allerede åbnet sin ambassade i Emiraterne – læs mere HER.


Læs også: – Vi har blot ventet på at gøre venskabet offentligt. Israels præsident tog imod Emiratenes første ambassadør i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem