– Vi har blot ventet på at gøre venskabet offentligt

Israels præsident tog imod Emiratenes første ambassadør i Israel.
Mohamed Mahmoud Al Khajah (t.h.) leverede sit akkreditiv til Israels præsident Reuven Rivlin 1. marts 2021. (Foto: GPO)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Israels præsident Reuven Rivlin tog den 1. marts formelt imod den første ambassadør i Israel for Emiraterne. Det er kulminationen på de historiske Abrahamaftaler indgået i 2020 mellem Israel, Emiraterne og Bahrain – læs mere om hvordan Abrahamaftalerne for altid har ændret Mellemøsten HER.

Emiraternes udsending Mohamed Mahmoud Al Khajah leverede sit akkreditiv til Rivlin under ceremoni i præsidentboligen i Jerusalem, før han modtog den formelle anerkendelse som ambassadør i landet, skriver avisen Times of Israel.

– Vores land har de største og vigtigste økonomier i regionen, sagde Al Khajah, og tilføjede at han ville arbejde for at styrke båndene mellem landene yderligere.

Rivlin ønskede Al Khajah velkommen på arabisk før han fortsatte på hebraisk.

– Det er en rørende ceremoni for mig, som Israels præsident, sagde Rivlin.

Præsidenten sagde også at han blev personligt rørt over at ønske en arabisk ambassadør velkommen i Israel, i lyset af hans afdødes fars kærlighed til det arabiske sprog og hans arbejde med at oversætte Koranen til hebraisk.

Israel åbnede sin første ambassade i Abu Dhabi i Emiraterne i januar – læs HER.

Selv om de to lande først fik normaliseret forholdet mellem sig efter Abrahamaftalerne, har båndene mellem Israel og Emiraterne udviklet sig over lang tid – Vi har blot ventet på at gøre venskabet offentligt, sagde Rivlin.

Emiraterne var det første land som gik med til at etablere fulde diplomatiske forbindelser til den jødiske stat i Abrahamaftalerne, som blev mæglet på plads af USAs tidligere præsident Donald Trump og hans administration.

Bahrain, Marokko og Sudan har siden også tilsluttet sig aftalen, som brød med en langvarig arabisk konsensus om ikke at normalisere forholdet til Israel før en endelig aftale med palæstinenserne var på plads.

Abrahamaftalen betød blandt andet også at over 50.000 israelere i løbet af kort tid besøgte Emiraterne – læs mere HER.

Se også emiratisk/bahrainisk delegation i Israel:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise