Over 50.000 israelere har allerede besøgt Emiraterne. Her er israelske Lorena Khateeb fotograferet i Dubai. (Foto: Twitter)

Over 50.000 israelere har allerede besøgt Emiraterne

I løbet af blot to uger med direkte kommercielle flyvninger mellem Israel og Emiraterne, har over 50.000 israelere allerede besøgt landet. Abrahamaftalerne blev indgået mellem Israel, Emiraterne og Bahrain 15. september – læs mere HER. Abrahamaftalerne har betydet at israelere for første gang kan besøge byer som Dubai og Abu Dhabi.

Titusindvis af israelere forventes at besøge landet de kommende uger, skriver avisen Ha’aretz.

Emiraterne (United Arab Emirates, UAE), er en føderation af syv emirater. De har gjort meget for at kunne tage imod israelske turister. I Dubai er der nu omkring 150 restauranter som tilbyder kosher mad – læs mere om kosher mad i Emiraterne HER. Det jødiske samfundshus i byen har øget deres medarbejderstab fem til 30 ansatte.

Israels Abrahamaftale med Emiraterne har været banebrydende for den jødiske stats forhold til den arabiske verden. Før Abrahamaftalerne blev indgået, havde Israel kun formelle relationer med to arabiske stater, Egypt (1979) og Jordan (1994). Efter Abrahamaftalerne med Emiraterne og Bahrain, har Sudan – læs mere HER og Marokko – læs mere HER også etableret fulde forbindelser med Israel.

Det er ikke kun israelske turister som besøger Emiraterne. Primo december deltog 200 israelske virksomheder for første gang ved den store teknologimesse Gitex i Dubai. Hundredvis af israelske forretningsfolk deltog. Læs mere HER.

https://twitter.com/BeholdIsrael/status/1337056823988334594

Se også hvordan delegation fra Emiraterne og Bahrain blev modtaget i Israel:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp