Over 50.000 israelere har allerede besøgt Emiraterne

Israelerne strømmer til Emiraterne efter Abrahamaftalerne blev indgået medio september 2020.
Over 50.000 israelere har allerede besøgt Emiraterne. Her er israelske Lorena Khateeb fotograferet i Dubai. (Foto: Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

I løbet af blot to uger med direkte kommercielle flyvninger mellem Israel og Emiraterne, har over 50.000 israelere allerede besøgt landet. Abrahamaftalerne blev indgået mellem Israel, Emiraterne og Bahrain 15. september – læs mere HER. Abrahamaftalerne har betydet at israelere for første gang kan besøge byer som Dubai og Abu Dhabi.

Titusindvis af israelere forventes at besøge landet de kommende uger, skriver avisen Ha’aretz.

Emiraterne (United Arab Emirates, UAE), er en føderation af syv emirater. De har gjort meget for at kunne tage imod israelske turister. I Dubai er der nu omkring 150 restauranter som tilbyder kosher mad – læs mere om kosher mad i Emiraterne HER. Det jødiske samfundshus i byen har øget deres medarbejderstab fem til 30 ansatte.

Israels Abrahamaftale med Emiraterne har været banebrydende for den jødiske stats forhold til den arabiske verden. Før Abrahamaftalerne blev indgået, havde Israel kun formelle relationer med to arabiske stater, Egypt (1979) og Jordan (1994). Efter Abrahamaftalerne med Emiraterne og Bahrain, har Sudan – læs mere HER og Marokko – læs mere HER også etableret fulde forbindelser med Israel.

Det er ikke kun israelske turister som besøger Emiraterne. Primo december deltog 200 israelske virksomheder for første gang ved den store teknologimesse Gitex i Dubai. Hundredvis af israelske forretningsfolk deltog. Læs mere HER.

Se også hvordan delegation fra Emiraterne og Bahrain blev modtaget i Israel:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise