Blot en uge efter Abrahamaftalerne blev underskrevet 15. september er første kosher restaurant åbnet i Dubai. (Foto: Infernal Elf, flickr)

Emiraternes første kosher restaurant åbnet i verdens højeste bygning

Blot en uge efter indgåelse af Abrahamaftalerne, er Emiraternes første kosher restaurant åbnet i Dubai.

Blot en uge efter Israel og De Forenede Arabiske Emirater underskrev Abrahamaftalerne – læs mere om fredsaftalerne her, er den første Glatt-kosher (læs mere om hvad Glatt-kosher er her) restaurant åbnet i det luksuriøse Armani Hotel, lokaliseret i Dubais Burj Khalifa som er verdens højeste bygning – læs mere om hotellet her. Det skriver avisen Times of Israel.

Restauranten er certificeret Glatt-kosher under tilsyn af rabbi Levi Duchman som er Chabad rabbiner i Emiraterne.

Restauranten vil tilbyde roomservice til hotelgæster fra deres kosher-køkken og der tilbydes også takeaway i hele Dubai.

Restauranten vil være lukket for gæster på Shabbat (jødisk hviledag fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag), men vil tilbyde Shabbat-takeaway-pakker inden sabbat går ind ved solnedgang fredag.

Emiraterne har også en kosher cateringvirksomhed Ellis Kosher Kitchen – læs mere om dem her. Cateringvirksomheden er ejet af Elli Kriel – hun er gift med Ross Kriel som er præsident for det jødiske råd i Emiraterne.

Orthodox Union Kosher som skulle være verdens største kosher-certificeringsorgan vil føre tilsyn med overholdelse af kosherreglerne i køkkenet i samarbejde med Emiraternes jødiske menighed. De vil også stå for tilsynet i forbindelse med servering af kosher mad på hoteller og begivenheder – eksempelvis den internationale udstilling Expo 2020 som vil blive afholdt i Dubai oktober 2021.

Tidligere på måneden instruerede lokale myndigheder i Abu Dhabi alle byens hoteller om at forberede deres køkken til kosher-reglerne ved madlavning, fordi de forventer der vil komme mange israelske turister efter indgåelse af Abrahamaftalerne.

Det skønnes at der lever omkring 1.500 jøder i Emiraterne, der er tre jødiske menigheder – to ortodokse og en ægaliter menighed.


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp