Search
Blot en uge efter Abrahamaftalerne blev underskrevet 15. september er første kosher restaurant åbnet i Dubai. (Foto: Infernal Elf, flickr)

Emiraternes første kosher restaurant åbnet i verdens højeste bygning

Blot en uge efter indgåelse af Abrahamaftalerne, er Emiraternes første kosher restaurant åbnet i Dubai.

Blot en uge efter Israel og De Forenede Arabiske Emirater underskrev Abrahamaftalerne – læs mere om fredsaftalerne her, er den første Glatt-kosher (læs mere om hvad Glatt-kosher er her) restaurant åbnet i det luksuriøse Armani Hotel, lokaliseret i Dubais Burj Khalifa som er verdens højeste bygning – læs mere om hotellet her. Det skriver avisen Times of Israel.

Restauranten er certificeret Glatt-kosher under tilsyn af rabbi Levi Duchman som er Chabad rabbiner i Emiraterne.

Restauranten vil tilbyde roomservice til hotelgæster fra deres kosher-køkken og der tilbydes også takeaway i hele Dubai.

Restauranten vil være lukket for gæster på Shabbat (jødisk hviledag fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag), men vil tilbyde Shabbat-takeaway-pakker inden sabbat går ind ved solnedgang fredag.

Emiraterne har også en kosher cateringvirksomhed Ellis Kosher Kitchen – læs mere om dem her. Cateringvirksomheden er ejet af Elli Kriel – hun er gift med Ross Kriel som er præsident for det jødiske råd i Emiraterne.

Orthodox Union Kosher som skulle være verdens største kosher-certificeringsorgan vil føre tilsyn med overholdelse af kosherreglerne i køkkenet i samarbejde med Emiraternes jødiske menighed. De vil også stå for tilsynet i forbindelse med servering af kosher mad på hoteller og begivenheder – eksempelvis den internationale udstilling Expo 2020 som vil blive afholdt i Dubai oktober 2021.

Tidligere på måneden instruerede lokale myndigheder i Abu Dhabi alle byens hoteller om at forberede deres køkken til kosher-reglerne ved madlavning, fordi de forventer der vil komme mange israelske turister efter indgåelse af Abrahamaftalerne.

Det skønnes at der lever omkring 1.500 jøder i Emiraterne, der er tre jødiske menigheder – to ortodokse og en ægaliter menighed.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp