Search
Det er ikke første gang Israel hjælper sårede i Ukraine. Her ses en såret ukrainsk kvinde, der tidligere på året blev behandlet på et hospital i Israel, 16. marts 2022. (Foto: Shaare Zedek)

Israel tager imod 20 hårdt sårede ukrainske soldater

Soldaterne vil blandt andet få protesehjælp og genoptræning på israelske hospitaler.

Israel vil give 20 hårdt sårede ukrainske soldater i krigen med Rusland, medicinsk behandling i Israel meddelte Israels ambassadør i Kiev søndag, skriver i24NEWS.

Ambassadør Brodsky Tweetede: – Israel vil modtage 20 ukrainske soldater til medicinsk behandling. Soldaterne blev alvorligt såret under krigen.

De første to patienter ankom søndag til behandling på Sheba Medical Center tæt Tel Aviv, Tweetede ambassadøren.

En talskvinde for Ukraines ambassade i Tel Aviv udtaler, at hun forventede de første patienter snat ville ankomme i Israel.

Soldaterne vil blandt andet få protesehjælp og genoptræning.

Sheba Medical Center, Israels største hospital, sendte tidligere på året et felthospital med læger og sygeplejersker det vestlige Ukraine.

Israel forsøger at bevare den rette belance i forhold til krigen i Ukraine og Rusland. Israel er afhængig af Ruslands accept af israelske luftangreb mod iranske mål i Syrien. Israel vil stå i en helt umulig situation hvis Rusland forbyder dem at bekæmpe iranske mål i deres naboland. Israel er således afhængig af en god dialog med Rusland. Efter krigen i Ukraien brød ud, er der gået skår i forholdet mellem de to lande efter Israels kritik af Rusland.

Derudover er der fortsat mange jøder i Rusland og omkring en tiendedel af Israels jødiske befolkning har rødder der.

Ifølge Israels immigrationsministerium kom knap halvdelen af de jødiske immigranter som lavede Aliyah til Israel, i løbet af det seneste år fra Rusland, en fjerdedel kom fra Ukraine.

Israel har forsynet Ukraine med forsvarsudstyr – eksempelvis hjelme, veste og humanitær hjælp.

Derudover levererer israelsk forsvarsentreprenør anti-drone udstyr til Ukraines militær.

Det avancerede udstyr sælges til Ukraine via nabo- og NATO-landet Polen.

Officielt forbyder israelske myndigheder salg af avancerede våbensystemer til Ukraine – uofficielt er det en helt anden historie og salget foregår sker uden israelske myndigheder blander sig. Ifølge en kilde sælges udstyret via Polen for at omgå forbuddet.

Ifølge kilder i Israels forsvarsindustri er anti-drone systemet, som kan afskære og forstyrre ubemandede luftfartøjer, er klassificeret som «avanceret forsvarsteknologi» og derfor ikke godkendt til salg i Ukraine. Alligevel lader det ikke til at den israelske regering har tænkt sig at gøre noget for at stoppe salget.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp