Det israelske felthospital i Ukraine åbnede 22. marts og skal blandt andet behandle syge børn. (Foto: Sheba Medical Center)

Israelsk felthospital har behandlet 6000 ukrainere

Operationen afsluttes nu efter seks uger.

Den 22. marts åbnede Israel som det første land et operativt felthospital i Ukraine. Efter seks ugers drift og behandling af 6000 ukrainere pakkes felthospitalet ned igen, skriver Times of Israel.

Felthospitalet som har kostet over 45 millioner kroner blev sat op ved en skole i byen Mostyska udenfor storbyen Lviv. 80 israelske læger og sygeplejersker har arbejdet på hospitalet med 150 sengepladser. Derudover blev der etableret 10 udendørstelte og klasselokaler blev konverteret til hospitalsafdelinger.

Hovedparten af 6000 ukrainere som blev behandlet på hospitalet var civile som ikke havde adgang til at få medicinsk hjælp af det lokale sundhedsvæsen som var blevet overbelastet som følge af Ruslands invasion. Mindst et barn blev er blevet født på det israelske felthospital.

Planen var at felthospitalet skulle bruges i en måned – driften blev forlænget to gange. I april besøgte Israels sundhedsminister Nitzan Horowitz felthospitalet for at takke personalet:

– I giver medicinsk behandling på højeste niveau, med stor kompetence og professionalitet under meget svære forhold. I gør det så godt, sagde sundhedsminister Horowitz.

Driften af felthospitalet var et samarbejde mellem Israels sundhedsministerium, udenrigsministerium og Sheba Medical Center. Israels regering betaler regningen i samarbejde med jødiske organisationer og donorer. Felthospitalet blev opkaldt efter Israels tidligere premierminister Golda Meir, som blev født i Kyiv i 1898.

Her ses delegationen af 80 israelske læger og sygeplejersker som har behandlet 6000 ukrainere. (Foto: Sheba)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp