Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel udsat for massive raketangreb fra Libanon

Siden 7. oktober-massakren mod Syd-Israel, er Nord-Israel blevet udsat for massive raketangreb fra Libanon og fordrevet over 70.000 israelere fra deres hjem. (Foto: Flash90)
Hvornår vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt for Israels sikkerhed?

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er Nord-Israel blevet udsat for massive raketangreb fra Libanon.

Også i dag fortsætter angrebene fra Libanon, skriver Yediot Ahronot.

Knap et døgn efter en Hizbollah-leder blev dræbt i israelsk luftangreb i Libanon, har terrororganisationen angrebet flere byer i Nord-Israel med massive drone, raket og missilangreb.

Værste angreb siden massakren mod Israel, en Hizbollah-embedsmand har fortalt Al Jazeera, at terrororganisationen har angrebet Israel med mere end 20 droner samt 200 raketter og missiler. Dagens angreb mod Israel er de værste siden flere tusinde terrorister, den 7. oktober 2023 stormede ind i Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza og begik den værste massakre mod jøder siden Holocaust.

Raket/missil og drone-alarmer er blevet aktiveret i flere israelske samfund, kibbutzer og byer.

De fleste raketter eksploderede i åbne områder eller blev nedskudt af Israels missilforsvarssystem. Men hvert eneste raket/missil/droneangreb mod Israel, efterlader livslange psykiske ar på israelerne.

Over 80.000 israelere ved ikke, hvornår de kan vende hjem, som sagt har terrororganisationen Hizbollah i månedsvis angrebet israelske byer med raketangreb og frygten for at Hizbollah-terrorister vil begå en massakre mod de israelske indbyggere er stor. Derfor tvinges israelske familier til at leve i månedsvis på små hotelværelser, leje midlertidige boliger eller bo hos familie/venner. Situationen er uholdbar – især for børnene som ikke kan vende tilbage til deres hverdag eller være sammen med deres venner i vante omgivelser.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Danmark igen valgt ind i FN’s Sikkerhedsråd, vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Efter flere års arbejde for igen, at få en plads ved bordet, blev Danmark for få dage siden stemt ind i FN’s mest indflydelsesrige råd. Spørgsmålet er, hvad Danmark vil bruge sin indflydelse til? Vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Vil Danmark kræve resolution 1701 overholdt for Israels sikkerhed?


.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem