Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel advarer sine Eurovision-fans: – Genovervej jeres rejse til Malmø

20 årige Eden Golan er blevet valgt til at repræsentere Israel i Eurovision 2024 i Sverige. (Foto: Keshet)
I usædvanligt træk har Israels forsvarshærs Hjemmefrontskommando udstedt retningslinjer til hvordan israelske Eurovision-fans skal begå sig, hvis de alligevel rejser til Malmø.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er hadet mod Israel og jøder eksploderet globalt.

Som MIFF skrev for et par dage siden, viser hadet mod Israel sig også i forbindelse med afholdelse af Eurovision 2024 i Sverige.

Flere danske sangere kræver Israel udelukket fra Eurovision 2024, ultimo januar 2024 skrev MIFF om at sangere og andre i flere lande, inkl. Danmark lagde pres på EBU om at udelukke Israel fra Eurovision 2024 i Malmø. Her er listen over de danske sangere, der vil have Israel udelukket fra Eurovision. Der var også krav om at DR boykotter begivenden. Fra DR lød meldingen at de ville følge EBU og ikke boykotte Eurovision.

Dansk og norsk politi hjælper Sverige, i Malmø gøres der klar til at skabe nogle festlige dage for Eurovision-fans og deltagere. Samtidig er der også fokus på sikkerheden og flere tiltag er taget i brug, inkl. droner som vil overvåge store dele af Malmø. Derudover er palæstinensiske flag blevet forbudt i Malmø Arena, hvor Eurovision afholdes.

Svensk politi erkender at stå over for en svær opgave, samtidig med politiet understreger at folk trygt kan deltage i festlighederne, erkender de også at stå over for en svær opgave. Derfor er sikkerhedsbehovene i år nogle helt andre dem Sverige stof over for som Eurovision-vært i 2016.

Malmøs politimester, Petra Stenkula udtaler til Reuters: – Situationen rundtomkring i verden er kompleks, og sikkerheden i Sverige er anderledes.

Israel advarer sine Eurovision-fans mod at rejse til Malmø, Israels National Security Council (NSC) henviser i deres advarsel til ‘velbegrundet frygt’ for vold mod israelere. Derfor har israelske myndigheder bedt sine Eurovision-fans om at genoverveje deres rejse til Sverige, skriver Times of Israel. Advarslen blev også bragt i Berlingske Tidende. Berlingske bragte også info om at Israels Eurovision-deltager opfordres til at blive på sit hotelværelse.

I NSC’s advarsel har Israel hævet sin rejseadvarsel til Eurovision i Malmø til niveau 3.

I advarslen skriver NSC blandt andet at der er en “en velbegrundet frygt” for, at terrorister vil angribe israelske Eurovision-fans: – Malmø er kendt for at være et center for anti-israelske protester. NSC tilføjer at der bor mange immigranter fra den arabiske verden i Malmø.

– Der er ugentlige demonstrationer i byen, hvor der blandt andet opfordres til at angribe jøder og israelere og israelske flag bliver afbrændt, derudover blev 7. oktober-massakren mod Israel hyldet af flere i Malmø, skriver NSC.

NSC tilføjer at den globale trussel mod israelske- og jødiske mål også er steget markant siden massakren mod Israel.

NSC tilføjer: – Udviklingen rejser en velbegrundet frygt for, at terrorelementer vil udnytte demonstrationer og anti-israelske atmosfære til at skade israelske Eurovision-fans. De svenske myndigheder har øget sikkerhedsforanstaltningerne i Malmø, men det skal bemærkes, at i modsætning til den israelske Eurovision-delegation, er der ikke sikkerhedsforanstaltninger med særligt fokus på israelske Eurovision-fans.

Udsender udsædvanlig varsel til israelske Eurovision-fans, der alligevel rejser til Malmø. I et udsædvanligt træk har Israels forsvarshærs (IDF) Hjemmefrontskommando udstedt retningslinjer til, hvordan israelske Eurovision-fans skal begå sig, hvis de trodser advarslerne og alligevel rejser til Malmø. Instruktionerne udsendes via Hjemmefrontskommandoens app, der normalt kun bruges i Israel ved eksempelvis raketangreb og jordskælv.

IDF udtaler at hjemmefrontskommandoen vil opdatere app’en til israelere, der opholder sig i Malmø med “instruktioner til hvad de skal gøre i en nødsituation uden for landets grænser.”

IDF tilføjer at app’en vil gøre det muligt for NSC at sende beskeder i “realtid” til israelere i Malmø i perioden 2. til 12. maj, med forbehold for en vurdering af situationen.”

IDF understreger at: – Det er et unikt træk kun tilpasset til Eurovision og inden for de definerede datoer.

Israel har hævet terrortruslen i Malmø fra 2 til 3. I skrivende stund gælder NSC’s hævet terrortrussel for perioden 7.-11. maj. NSC opfordrer alle israelske Eurovision-fans til at genoverveje deres rejse.

Advarslen mod at rejse til Malmø sker midt i sitgende spændinger omkring Israels Eurovision-deltagelse, og flere store anti-israelske demonstrationer i Malmø er forventet.

Tilbage i marts udtalte en israelsk sikkerhedsembedsmand, at israelske Eurovision-fans som rejser til Sverige bør skjule deres identitet, være forsigtige når de taler hebraisk og ikke vifte med israelske flag.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem