Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dansk og norsk politi skal hjælpe med til at passe på Eden under Eurovision i Sverige

Eden Golan landede i Sverige i går, hvor sikkerhedsforanstaltningerne omkring den israelske Eurovision-delegation er i fokus. (Foto: KAN)
Svensk politi står over for en svær opgave og flere anti-israelske demonstrationer forventes afholdt under Eurovision.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er hadet mod Israel og jøder eksploderet globalt.

Hadet mod Israel viste sig også i forbindelse med afholdelse af Eurovision 2024 i Sverige.

Flere danske sangere kræver Israel udelukket fra Eurovision 2024, ultimo januar 2024 skrev MIFF om at sangere og andre i flere lande, inkl. Danmark lagde pres på EBU om at udelukke Israel fra Eurovision 2024 i Malmø. Her er listen over de danske sangere, der vil have Israel udelukket fra Eurovision. Der var også krav om at DR boykotter begivenden. Fra DR lød meldingen at de ville følge EBU og ikke boykotte Eurovision.

Dansk og norsk politi hjælper Sverige, i Malmø gøres der klar til at skabe nogle festlige dage for Eurovision-fans og deltagere. Samtidig er der også fokus på sikkerheden og flere tiltag er taget i brug, inkl. droner som vil overvåge store dele af Malmø, skriver B.T.

Svensk politi skriver i pressemeddelelse: – Kameraovervågning er et af mange værktøjer, som politiet bruger til at skabe tryghed og forebygge kriminalitet under Eurovision.

Årets semifinaler afholdes den 7. og 9. maj. Finalen afholdes den 11. maj.

Israel bekymret over sikkerheden for israelere i Sverige, ifølge svensk politi har de sørget for øget sikkerhed. Svensk politi oplyser også, at de både vil være der “med deres sædvanlige bevæbning, men også med større våben, herunder maskinpistoler”. Derudover er dansk og norsk politi blevet bedt om at hjælpe med sikkerheden.

Svensk politi står over for en svær opgave og flere anti-israelske demonstrationer forventes afholdt under Eurovision.

Svensk politi erkender at stå over for en svær opgave, samtidig med politiet understreger at folk trygt kan deltage i festlighederne, erkender de også at stå over for en svær opgave. Derfor er sikkerhedsbehovene i år nogle helt andre dem Sverige stof over for som Eurovision-vært i 2016.

Malmøs politimester, Petra Stenkula udtaler til Reuters: – Situationen rundtomkring i verden er kompleks, og sikkerheden i Sverige er anderledes.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem