Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFF i brev til regeringen: Danmark må fordømme Hizbollahs dødelige angreb mod Israel og kræve øjeblikkelig implementering af FN-resolution 1701

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og statsminister Mette Frederiksen, 11. november 2019. (Foto: News Oresund, Wikimedia Commons)
Regeringen må snarest muligt komme med et klart krav om, at Hizbollah trækker sig helt tilbage fra grænsen med Israel og fjerner raketterne, der terroriserer Israels indbyggere

Med Israel for fred (MIFF) har i dag sendt følgende brev til regeringen på vegne af vores medlemmer.

  • Hvis du vil støtte kravene i brevet, så send lignende tekst via mail til Udenrigsministeriet: um@um.dk og Statsministeriet: stm@stm.dk
  • Vi opfordrer også til at stille ovennævnte krav over for regeringen via læserbreve, sociale medier, breve til folketingsmedlemmer mv.

    Tak for din støtte!

Her er MIFF’s brev til statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen:

Danmark må fordømme Hizbollahs dødelige angreb mod Israel og kræve øjeblikkelig implementering af FN-resolution 1701

Den 14. februar angreb Hizbollah den israelske by Safed i det vestlige Galilæa med flere raketter. Der lever 40.000 indbyggere i Safed, som ligger 13 km fra grænsen til Libanon. Raketangrebene kostede en kvinde livet og sårede 8 personer. Raketangrebene den 14. februar er blot det seneste i Hizbollahs eskalering, som begyndte med uprovokerede terrorangreb fra Libanon mod Israel i kølvandet på 7. oktober-massakren mod Israel. Fjendtlighederne har tvunget over 60.000 israelere fra deres hjem i grænseområdet til Libanon. Eskaleringen har tydeligvis til formål at tvinge Israel ud i et større modangreb i forsvaret af sine indbyggere og territorium. Derfor er det vigtigt, at Hizbollah fordømmes for sine angreb på Israel, der bryder international lov.

Med Israel for fred (MIFF) kræver, at Danmark øjeblikkeligt og på det kraftigste fordømmer Hizbollahs aggression. Danmark må også kræve, at Libanon, Hizbollah og Iran straks opfylder deres forpligtelser i FN-resolution 1701 som Danmark var med til at stemme for.

Irans allierede terrorgrupper optrapper også deres angreb mod international søfart, hvilket giver søfartsnationen Danmark særlig grund til at advare.

Det er de samme kræfter, der truer dansk og international søfart i Det Røde Hav, amerikanske baser i Irak, Syrien og Israel. Danmark må gøre det klart, at Irans aggression er uacceptabel. Iran tolker Israel-fordømmelser som støtte til deres destabiliserende, militære kampagne for at ødelægge den jødiske stat og sprede den islamistiske revolution i hele Mellemøsten.

FN-resolution 1701 af 11. august 2006 lagde det diplomatiske grundlag for at afslutte Anden-Libanonkrig. Det er vigtigere end nogensinde, at Danmark aktivt støtter resolutionen og kræver den overholdt efter systematiske brud.

  •  Libanon skulle udøve myndighed over hele sit territorium, men Hizbollah opererer nu frit.
  • Der skulle ikke være våben i området uden de libanesiske myndigheders godkendelse, og grænserne skulle sikres, så våben ikke kunne importeres til Hizbollah. Alligevel har Hizbollah opbygget et lager med mindst 150.000 raketter og en formidabel guerillastyrke, der er klar til at udføre massakrer som den, vi så den 7. oktober.
  •  Libanon er forpligtet til at holde området mellem grænsen til Israel og Litani-floden fri for «bevæbnet personel, militære installationer og våben» som ikke tilhører myndighederne eller FN-styrken UNIFIL. Alligevel har Hizbollah et stort antal militære stillinger og personel helt op til grænsen, uden at et forstærket UNIFIL har gjort noget ved det.
  • Alle stater er forpligtet til at forhindre salg af våben og militært udstyr til militsgrupper i Libanon. Det løfte er blevet brudt, især af Iran.

Regeringen må snarest muligt komme med et klart krav om, at Hizbollah trækker sig helt tilbage fra grænsen med Israel og fjerner raketterne, der terroriserer Israels indbyggere. Her er der en FN-resolution, som kan være med til at nedtrappe konflikten, hvis den overholdes. Det er vigtigt, at Danmark går forrest og efterlyser tiltag, der kan mindske risikoen for, at konflikten spreder sig til nye områder med endnu mere lidelse på begge sider af grænsen.

Lars Johan Nordgård, formand MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem