Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fauda-stjerne alvorligt såret i kamp

Idan Amedi (th) hilser på IDF-chef Herzi Halevi. (Foto: IDF)
Idan Amedi meldte sig til tjeneste efter 7. oktober-massakren mod Israel.

Idan Amedi er kendt for at være musiker og skuespiller – han er bedst kendt for sin rolle som «Sagi» i den israelske Netflix-serie Fauda.

Idan meldte sig til tjeneste i Israels forsvarshær (IDF) efter 7. oktober-massakren mod Israel, hvor flere tusind terrorister stormede ind over grænsen med Hamas-kontrolleret Gaza. Terroristerne gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd. Over 1.200 blev myrdet, flere tusind blev såret på krop og sjæl. Kvinder, børn og mænd blev massevoldtaget og over 250 blev taget som gidsler til Gaza. Flere israelske byer blev udsat for tusindvis af raketangreb og over 500.000 blev flygtninge. Massakren ramte alle israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn.

Nu er Idan blevet alvorligt såret i kamp i Gaza. Ifølge hans familie er han ikke i livsfare. Men massakren og krigen efterlader varrige ar på krop og sjæl hos alle israelere, der alle er hårdt påvirket af situationen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem