Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

For første gang placeres bevæbnede vagter udenfor alle synagoger i Jerusalem

På billedet ses en israelsk politimand på vagt udenfor Jerusalems gamle bydel, hvor en palæstinensisk terrorist knivstak en israeler, 6. september 2023. (Foto: Flash90)"
Israel er i forhøjet terrorberedskab forud for de jødiske helligdage.

De jødiske helligdage nærmer sig i Israel og med dem også en øget terrortrussel. Af frygt for at palæstinensiske terrorangreb, vil Israel for første gang placere bevæbnede vagter udenfor alle synagoger i hovedstaden, skriver Jerusalem Post.

Siden begyndelsen af året har der været 19 terrorangreb i Jerusalem og 31 terrorangreb er blevet afværget. Israels politi har gjort store forberedelser i forsøget på at undgå flere terrorangreb under helligdagene.

Flere tusind politifolk vil blive placeret ved populære attraktioner og hellige steder. Doron Turgeman, der er politichef i Jerusalem fortæller at det er første gang, bevæbnet personale placeres udenfor alle synagoger i byen.

I modsætning til synagoger i Europa og USA, plejer synagoger i Israel ikke at have bevæbnede vagter til daglig, derfor har beslutningen stor betydning.

De seneste år har der været flere terrorangreb mod og ved synagoger i Jerusalem. I januar blev 7 israelere, inkl. en 14-årig dreng, myrdet i terrorangreb udenfor en synagoge i hovedstaden.

I november 2014 gik to palæstinensiske terrorister bevæbnet med en pistol, en kødkniv og en økse, ind i en synagoge i byen – terrorangrebet kostede 4 personer livet.

Politiet vil også indføre andre foranstaltninger for at sikre sikkerheden under helligdagene, hvor mange vil besøge byen.

– Vi må opretholde et højt beredskab. De, der besøger Jerusalem, stoler på, at vi sørger for sikkerheden. Religionsfrihed under de jødiske helligdage og arabernes mulighed for at kunne bede i fred har største betydning for os, siger hovedstadens politichef.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem