Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

12-årige Shirel så sin mor blive myrdet af terrorister: – Mor, jeg vil give dig et sidste kram

Det skulle have været en mor-datter mandag, men endte med et marreridt, der har efterladt 3 israelske børn uden en mor og en ødelagt familie. Siden nytår har terrorkrigen mod Israel kostet 35 menneskeliv. (Foto: Masha Broder/TPS, 21. august 2023)
Shirel var på mor-datter tur da terrorister myrdede hendes mor med 22 skud. Shirel ringede efter ambulancen: - De har skudt os, kom hurtigt!

– Jeg hørte tre skud. Vinduerne splintrede helt, og du var ikke længere ved bevidsthed, fortæller 12-årige Shirel Nigri under sin mindetale, da hun i aftes begravede sin 42-årige mor Batsheva, skriver Jerusalem Post.

I går så 12-årige Shirel sin mor blive skudt gentagende gange af terrorister, mens de sad forsvarsløse i en bil på Motorvej 60 i Judæa og Samaria (Vestbredden) tæt Beit Hagai krydset.

I går begravede Shirel sin mor på Kfar Etzion begravelsesplads, under begravelsen fortalte Shirel om de hjerteskærende minutter under bilturen, der var begyndt som en mor-datter mandag morgen og endte med et marreridt og en sen aften begravelse.

Mor og datter havde planlagt at stoppe ved Batshevas børnehaveklasse i Efrat-bosættelsen for at gøre den klar til det kommende skoleår.

Men de nåede kun til Beit Hagai-krydset tæt på den palæstinensiske by Hebron, da to terrorister skød mod bilen som de sad i med mindst 22 skud.

Mor og datter havde fået et lift – kun 12-årige Shirel slap fysisk uskadt fra terrorangrebet, selvom hun var i chok, formåede hun at ringe efter en ambulance. Shirel fortalte alarmcentralens operatør: – De har skudt os, kom hurtigt.

Shirel mindes sin mor under begravelsen: – Min stemme var anspændt og jeg rystede. Da paramedicinerne ankom tog de sig af dig og gav dig tilbage for alt det gode, du har gjort for andre.

Jeg misunder alle englene, der har privilegiet af at have dig i himlen. Du var den gladeste person, jeg kender… Du sagde altid, at dit hjerte var stort og åbent for alle.

Mor, jeg vil give dig et sidste kram. Jeg savner dig, og jeg vil altid savne dig. Du er altid i mit hjerte. Jeg ved, at du våger over mig, selv når jeg ikke kan se dig. Du passede altid på mig.

Jeg beder dig, Mor, om at passe på mig, far, på os alle sammen. Og forlad mig aldrig.

Jeg misunder alle englene, der har privilegiet af at have dig i himlen.

Jeg elsker dig. Jeg lover dig, at du altid vil være i mit hjerte, og mine børn vil vide, hvilken løvemor jeg havde.

Shirels bedstemor, Tzipora, mindes sin lange kamp for at blive gravid med Batsheva, og at hun bad i syv år om at blive mor: – Du var min ældste – du gjorde mig til mor. Du bragte så meget glæde og kærlighed ind i vores liv

Batsheva blev gift i en tidlig alder og var en elsket børnehaveklasse lærer i Efrat, hvor hun var vokset op.

Hun elskede børnene, og hun var meget opmærksom på dem og deres forældre, mindedes Tzipora.

Alle kæmpede for at komme i hendes klasse, alle ville have sådan en fantastisk lærer. Nu har vi en klasseliste, men ingen Batsheva.

Batshevas bror Yisrael: – Jeg er vred på mig selv over at jeg ikke passede bedre på dig, Batsheva.

Batshevas søster Miriam: – Jeg er knust. Du var den mest specielle søster, jeg kunne have haft. Du havde sådan et rent hjerte. Du var næsten 12 år ældre, men afstanden virkede mindre relevant over tid.

Du hjalp mig med så mange ting og vi kunne tale om alt – du havde en indre styrke.

Du var så glad, da jeg blev gift og efterfølgende blev gravid.

Jeg savner dig allerede… Jeg har kigget på alle nyhedssiderne og sociale medier. Alle skriver om dig, men det er det modsatte af, hvordan du var, så beskeden. Pludselig er du overalt og lyser stadig verden op med dit smil.

Batshevas mand Eli: – Hvordan kan jeg fortsætte nu, alle de drømme, vi delte, hvordan kan jeg gøre det alene? Jeg elsker dig så meget… Vi fortalte altid børnene, at deres far og mor var én og ikke kunne adskilles. Nu besluttede Gud, at det skulle ske.

I skrivende stund har terrorkrigen mod Israel kostet 35 menneskeliv siden nytår. Her er deres historie

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem