Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske Hannah: – Jeg så terroristerne skyde min ven i hovedet og gemte mig i skoven

Flere hundrede deltog i begravelsen i Samaria af 17-årige Nachman Mordoff, der var en af fire israelere dræbt i Hamas-terrorangreb ved tankstation i Samaria, 21. juni 2023. (Foto: Elyashiv Rakovski/TPS)
Hannah arbejdede i en hummusbiks sammen med 18-årige Elisha Antman, der blev dræbt i Hamas-terrrorangreb for et par dage siden i Samaria. Hannah så Elisha blive skudt i hovedet og indså at hun måtte flygte for at redde livet.

Israel har længe oplevet en terrorbølge, der blandt andet skyldes at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen i flere af sine byer – især i byen Jenin, hvor flere terrorgrupper har overtaget kontrollen og nu truer Israels sikkerhed.

For to dage siden blev 17-årige Nachman Shmuel Mordoff, 18-årige Elisha Anteman, 21-årige Harel Masood og 63-årige Offer Fairman dræbt i terrorangreb i Samaria, mens de spiste i en hummusbiks ved en benzinstation. 

Terrorangrebet blev begået af to terrorister tilknyttet den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007. 

Terrorofrene blev begravet i går – nu fortæller Hannah som overlevende terrorangrebet til den israelske nyhedskanal N-12, hvordan hun reddede livet da terroristerne skød hendes ven, 18-årige Elisha Antman, en elev i 12. klasse. Hannah Yoel sad ved siden af Elisha da terroristerne skød ham i hovedet.

Her fortæller Hannah og Elishas bedste ven Adir Lifshitz om frygten og smerten efter terrorangrebet:

Hannas fortæller: – Elisha og jeg arbejdede sammen i hummusbiksen. Vi besluttede os for at spise frokost sammen . Vi grinede og talte om alt muligt, sådan var Elisha – du kunne tale med ham om alt. Pludselig kørte en bil op – to terrorister sprang ud og skød vildt omkring sig. Jeg gemte mig under bordet – terroristen var lige ved siden af ​​mig. Jeg var sikker på han ville dræbe mig.

Hannah fortæller: – Jeg kunne se at min kære ven Elisha var blevet skudt i hovedet og jeg kunne ikke redde ham. Jeg arbejder som frivillig i Israels ambulance service magen David Adom (MDA), så jeg kan hurtigt se den slags. Jeg indså hurtigt, at jeg måtte flygte og redde mig selv. På det tidspunkt var terroristerne fortsat tæt på ​​mig. Den ene terrorist løb hen til tankstationen, mens den anden blev tæt på hummusbiksen. Jeg løb så hurtigt jeg kunne ind i skoven.

Hannah fortsætter: – Jeg kiggede tilbage og var bange for terroristerne ville se mig, så jeg gemte mig bag en busk. Ved en fejl havde jeg taget Elishas telefon og jeg kendte ikke hans adgangskode, så jeg ringede til MDA’s akutnummer. En MDA-medarbejder hjalp mig, jeg var ved at besvime alene i skoven. Jeg havde lige arbejdet med Elisha og nu var han død. Han havde det skønneste smil og smukke øjne – det var hans sidste arbejdsdag i Hummusbiksen. Nu var jeg den eneste der var tilbage.

Elishas bedste ven Adir fortæller: – Den dag arbejdede jeg tidligt om morgenen og gik i seng ved middagstid. Elishas kæreste ringede til mig – hun fortalte, at hun havde hørt om terrorangrebet og ikke kunne få fat i Elisha. Derfor ringede jeg til Hannah, men hun svarede ikke, så ringede jeg til hendes far. Han fortalte at hun var i live, at han ikke kunne sige mere og lagde på.

Adir fortsætter: – Jeg blev meget bekymret og forsøgte at forstå hvad der var sket. Jeg ringede gentagende gange til Hannah for at høre hvad der var sket med Elisha – hun ville ikke fortælle mig det. Så kom den forfærdelige nyhed i nyhederne. Jeg mødte min Elisha aften før terrorangrebet. Han gav mig et stort kram, da vi sagde farvel. Han gik hjem den aften med et smil, og døde med et smil.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem