Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Hvordan fortsætter jeg med at leve?

Venner og familie siger farvel til 21-årige Harel Masood, der sammen med 3 andre israelere blev dræbt i går i Hamas-terrorangreb ved tankstation i Samaria, 20. juni. (Foto: Flash90)
I går blev 17-årige Elisha Anteman, 17-årige Nachman Mordoff, 21-årige Harel Masood og 64-årige Ofer Fayerman dræbt af Hamas-terrorister i Samaria.

Israel har længe oplevet en terrorbølge, som blandt andet skyldes at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen i flere af sine byer – især i byen Jenin, hvor flere terrorgrupper har overtaget kontrollen og nu truer Israels sikkerhed.

I går blev 17-årige Nachman Shmuel Mordoff, 18-årige Elisha Anteman, 21-årige Harel Masood og 63-årige Offer Fairman dræbt i terrorangreb i Samaria, mens de sad på en restaurant ved en benzinstation. 

I dag blev de israelske terrorofre begravet, skriver Times of Israel.

Terrorangrebet blev begået af to terrorister tilknyttet den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007. 

Terrorangrebet blev fejret med uddeling af kager i palæstinensiske gader:

En civil israeler som så terrorangrebet, skød og dræbte den ene terrorist. Den anden terrorist stjal en bil og flygtede fra stedet.

Sikkerhedsstyrker fangede og skød terroristen efter nogle timers eftersøgning.

Udover de 4 dræbte blev en person alvorlig såret, to personer blev moderat såret og en blev lettere såret.

17-årige Anteman arbejde på hummus-restauranten hvor terroristerne skød. Han havde planer om at blive gift med sin kæreste og gik i 12. klasse i en lokal yeshiva-skole [religiøs skole]. Skolen har kondoleret hans familie og forsøger nu at tage hånd om hans chokerede skolevenner.

Venner og familie siger farvel til 17-årige Nachman Shmuel Mordoff, der blev dræbt i terrorangreb tæt på den israelse bosættelse Eli, den 21. juni 2023. (Foto: Yonatan Sindel/ Flash90)

17-årige Mordoff blev begravet i sin hjemby Shilo. Ligesom flere af de øvrige terrorofre, var han ved at spise på en lokal hummusrestaurant, da Hamas-terroristerne slog til. Mordoffs forældre og hans syv søskende brød flere gange sammen i gråd og sorg og havde svært ved at gennemføre begravelsen.

– Vores dyrebare og elskede Nachman, vi elsker dig så højt. Du har aldrig gjort nogen noget ondt. Du var ærlig og ægte, sagde hans bedstefar Pinchas Barda.

21-årige Masood havde netop afsluttet sin værnepligt i Israels forsvarshær. Han blev begravet tæt på sin hjemby Yad Binyamin.

– Jeg kan ikke fatte, at det er mig, der skal sige kaddish (bøn for de døde) for dig. En far skal ikke sige kaddish for sin søn, sagde hans far Gil.

Dvir havde svært ved at forstå, at hans bror var død:

– Min bror er død. Hvordan skriver man mindeord? Det lærer du ikke i skolen. Hvordan kan jeg leve videre efter det her, min bror? Jeg er knust, jeg er knust. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal fortsætte med at leve nu. Det er et mareridt, jeg vil bare gerne vågne fra mareridtet.

64-årige Fayerman boede i Eli, han blev dræbt af Hamas-terroristerne mens han var ved at tanke sin bil. Hans efterlader sig kone og to børn.

I skrivende stund har mindst 28 israelere betalt med livet for palæstinensisk terror i 2023. Endnu flere er blevet såret. Ifølge Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet har der været 147 større terrorangreb i 2023, inkl. 120 skudepisoder. Israels sikkerhedsstyrker har forhindret 375 terrorangreb.

I går blev 4 israelske familier ødelagt af meningsløs terror efter Harel Masood (21), Elisha Anteman (17), Ofer Fayerman (64) og Nachman Mordoff (17) blev dræbt af Hamas-terrorister i Samaria.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem