Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas-terrorister stod bag det dødelige terrorangreb i Samaria

I går blev fire israelere dræbt og flere såret i blodigt Hamas-terrorangreb ved tankstation i Samaria. (Foto: MDA)
I går blev Israel igen ramt af endnu et dødeligt terrorangreb som kostede 4 israelere livet og flere sårede.

I går blev 17-årige Nachman Shmuel Mordoff, 18-årige Elisha Anteman, 21-årige Harel Masood og 63-årige Offer Fairman dræbt i terrorangreb i Samaria, mens de sad på en restaurant ved en benzinstation. 

Terrorangrebet blev begået af to terrorister tilknyttet den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007. 

Her ses Hamas-terroristerne:

Israel har længe oplevet en terrorbølge, som blandt andet skyldes at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen i flere af sine byer – især i byen Jenin, hvor flere terrorgrupper har overtaget kontrollen og nu truer Israels sikkerhed.

Nu kommer  premierminister Benjamin Netanyahu med en klar advarsel til de palæstinensiske terrorgrupper:

– Jeg har en klar besked til dem, der søger at skade os – alle muligheder er åbne. Vi vil fortsætte med at bekæmpe terror med alle midler, og vi vil vinde.

Israels militær talsmand Daniel Hagari udtaler, at de to Hamas-tilknyttede terrorister var kørt til benzinstation fra den palæstinensiske landsby Urif i nordlige Judæa og Samaria (Vestbredden). Terroristerne skød mod israelere ved en tankstation tæt på den israelske bosættelse Eli, nord for den palæstinensiske by Ramallah. Først bragede terroristerne ind i en hummus restaurant, hvor de skød og dræbte tre israelere. Herefter gik de hen til tankstationen, hvor de dræbte endnu en israeler, mens han var ved at tanke sin bil, skriver Israel Hayom.

En civil israeler som så terrorangrebet, skød og dræbte den ene terrorist. Den anden terrorist stjal en bil og flygtede fra stedet.

Sikkerhedsstyrker fangede og skød terroristen efter nogle timers eftersøgning.

Udover de 4 dræbte blev en person alvorlig såret, to personer blev moderat såret og en blev lettere såret..

Gårsdagens terrorangreb skete dagen efter der udbrød hårde gadekampe mellem israelske soldater og palæstinensiske terrorister i PA-kontrolleret Jenin. Israels forsvarshær (IDF) var tvunget til at indsætte kamphelikoptere for at redde deres 7 sårede soldater ud af byen. De hårde kampe startede da IDF-soldater var på vej ind i byen for at anholde to eftersøgte palæstinensere. En vejside bombe eksploderede, da et israelsk køretøj passerede og ødelagde køretøjet. Kort efter begyndte bevæbnede palæstinensiske terrorister at skyde mod soldaterne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem