Israelske soldater udnefor byen Jeriko i Judæa og Samaria (Vestbredden) 4. februar 2023. (Foto: IDF)

Har stoppet terrorcelle – 5 terrorister dræbt

Terrorcellen havde planlagt massedrab på restaurant.

Flere palæstinensiske terrorister blev dræbt under IDF’s antiterror-operation tæt på byen Jeriko i Judæa og Samaria (Vestbredden) her til morgen. Israels forsvarshær (IDF) gennemførte antiterror-operationen for at stoppe en terrorcelle involveret i skudangreb mod en nærliggende restaurant, skriver Times of Israel.

Den 28. januar forsøgte to palæstinensiske terrorister at angribe restauranten Me Casa, beliggende ved Almog-krydset, tæt på Jeriko. Der var omkring 30 gæster på restauranten under angrebet. En af terroristerne skød mod restauranten, men hans våben låste åbenbart efter han skød, hvilket fik terroristerne til at flygte fra stedet i bil.

IDF og Israels nationale efterretningstjeneste Shin Bet udtaler at de to terrorister havde planlagt “et massemord” på restauranten. Ingen af ​gæsterne eller de ansatte på restauranten blev såret ved angrebet.

Siden angrebet har IDF forsøgt at fange de to terrorister. Terroristerne mistænkes for at være en del af en større terrorcelle med base tæt på Jeriko, med forbindelser til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza. I forbindelse med IDFs eftersøgning af terrorister, har der de seneste dage været opsat midlertidig kontrolpost ved ind- og udgangen til Jeriko.

Ifølge IDF har terroristerne siden angrebet gemt sig i en lejlighed, hvor de planlage flere terrorangreb. Søndag morgen gik israelske soldater ind i området for at anholde de to mistænkte, uden at kunne finde dem.

Mandag morgen rykkede IDF igen ind i området for at finde de to eftersøgte terrorister. I forbindelse med aktionen udbrød der skudveksling med palæstinensiske terrorister. Flere blev dræbt, inkl. de to efterlyste terrorister som stod skudangrebet mod restauranten. Israelske medier skriver, at 5 til 7 terrorister blev dræbt i skudveksling med israelske soldater.

Der blev også konfiskeret flere skydevåben i forbindelse antiterror-operationen. Ifølge meldingerne, er ingen israelske soldater blevet såret under skudvekslingen.

Angrebet mod restauranten skete samme weekend hvor 7 personer – inkl. 14-årige Asher blev dræbt i et terrorangreb hvor en terrorist skød jøder mens de var på vej ud af en synagoge efter Shabbat-bøn i Øst-Jerusalem. Lørdag blev en far og hans søn alvorlig såret da en 13-årig børneterrorist skød dem på gaden i Jerusalem.

Her ses de skydevåben beslaglagt af Israels forsvarshær (IDF) 6. februar (Foto: IDF)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp