Forældre beskytter deres barn med egen krop under raketangreb mod Syd-Israel fra Gaza i 2014. Årtiers raketangreb fra den Hamas-kontrolleret enklave har både forårsaget fysiske og psykiske ar blandt de israelske indbyggere. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs: https://www.flickr.com/photos/israel-mfa/, 20. juli 2014, flickr)

Sderot igen angrebet af raketangreb fra Gaza

Hvert eneste raketangreb fra Gaza efterlader psykiske ar hos israelere i Syd-Israel. Du kommer næppe til at høre om det i danske medier.

I går blev den israelske by Sderot og de nærliggende samfund Nir Am og Ibim igen angrebet af raketangreb fra terrorister i Hamas-kontrolleret Gaza, skriver Israel Hayom.

Israels forsvarshær (IDF) har efterfølgende bombet våbenfabrikker og våbenlagre tilhørende den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret enklaven siden 2007.

IDF angreb blandt andet Hamas lagre af rå kemikalier som terrorgruppen bruger til at producere missiler til at angribe israelske byer, Tweetede IDF’s talsmand.

Israels missilforsvar Iron Dome

nedskød raketten på vej mod Sderot. Raketalarmen blev også aktiveret i kibbutz Be’eri og Kfar Aza.

Israels ambulancetjeneste, Magen David Adom behandlede en kvinde i 50’erne, som faldt, mens hun løb mod et bombesikret område i byen Sderot.

Der er ingen meldinger om andre israelere der kom fysisk til skade, men hver eneste raketangreb mod israelske byer efterlader psykiske ar hos indbyggerne og børnene er særligt udsatte.

En vej i Sderot blev ramt af stor granatsplint, oplyser Sderot kommune.

Sderot er blandt de israelske byer som er blevet angrebet af raketter i mere end 20 år fra Gaza. Sderot er i dag en af de mest terrorsikrede byer i verden, men byens indbyggere betaler en høj pris for at leve tæt på den Hamas-kontrolleret enklave. Generationer af israelske børn blev allerede eksponeret for lyden af raketalarmer, raketangreb og lyden af frygt før de blev født. Mange børn i Sderot og andre områder tæt på Gaza, lider af PTSD, angst, frygt og koncentrationsbesvær.

Desværre kommer du næppe til at høre i danske medier om de psykiske konsekvenser for israelske børn, når terrorgrupper i Gaza angriber israelske byer med raketter. Hjælp MIFF med at tale Israels sag – del MIFFs artikler, meld dig ind i MIFF eller giv MIFF en gave. Tak for din støtte!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp