Her ses maskerede palæstinensere kaste med sten udenfor Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, 22. april 2022. (Foto: Flash90)

– Hamas gør alt for at få situationen til at eskalere på Tempelbjerget

Israels leder af det nationale sikkerhedsråd advarer om at både den iransk-støttet terrorgruppe Hamas og andre palæstinensiske terrorgrupper forsøger at igangsætte omfattende konflikt med Israel.

Israels leder af det nationale sikkerhedsråd, Eyal Hulata advarer om at den iransk-støttet terrorgruppe Hamas og andre palæstinensiske terrorgrupper forsøger med alle midler, at få situationen til at eskalere på Tempelbjerget i Jerusalem og igangsætte omfattende konflikt med Israel, skriver Jerusalem Post.

– Hamas og andre terrororgrupper gør konstante forsøg på at få situationen til at eskalere i Jerusalem med en falsk fortælling om at al Aqsa moskeen er i fare, advarer Hulata.

Israel har ikke ændret på sin politik i Jerusalem og arbejder på at imødegå Hamas’ propaganda og løgne.

Hulata henviste også til den stigende terror i Judæa og Samaria (Vestbredden), de palæstinensiske myndigheders (PA) svækkelse og PA’s sikkerhedsstyrker, der ikke længere fungerer som de burde og flere af deres ansatte er involveret i terror mod Israel. Israel er derfor nødsaget til at gennemføre anti-terroraktioner i det nordlige Samaria i kampen mod terrorinfrastruktur som truer Israels sikkerhed.

I morges opererede Israels forsvarshær (IDF) tæt på byen Jenin – de palæstinensiske myndigheder kontrollerer Jenin, men har mistet kontrol over byen som er blevet en terrorredde hvorfra mange terrorister udklækkes

Under sammenstødene i morges med bevæbnede palæstinensere, blev en 17-årig palæstinenser som kastede en molotovcocktail mod IDF dræbt.

– Hvis vi ikke gennemførte anti-terroraktioner i de [palæstinensiske] byer, ville terroren brede sig uden for byerne, understreger Haluta.

Hvad angår Iran sagde Hulata: – Israel har frihed til at handle for sit forsvar, uanset hvilken atomaftale, der eventuelt vil blive underskrevet (under henvisning til de igangværende atomforhandlinger mellem verdensmagterne og Iran). Iran bruger terror som en fast del af sin politik. Der er ikke mange stater, der gør det så åbenlyst og systematisk

Haluta tilføjede at Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, ikke er ivrig efter at indgå en atomaftale med Vesten fordi præstestyrets atomprogram har fremskridt. Iran vil kun accepterer begrænsning af deres atomprogram “med ryggen mod muren.” siger Haluta.

Haluta understregede at Israel har kommunikeret det klare budskab til alle allierede, og at USA har fuld forståelse for Israels holdning.

Verden ikke må ignorere, at Khamenei har ignoreret IAEA-inspektører og forpurret deres undersøgelser af ulovligt nukleart materiale.

Israel skal handle beslutsomt og sørge for at Iran kan mærke prisen de betaler for at bruge deres terror-håndlangere til at ramme Israel.

Hulata sluttede med at rose USA for ikke at fjerne Irans Islamiske Revolutionsgarde fra deres terrorliste.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp