Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har opdaget og ødelagt ny Hamas-terrortunnel

Her ses en terrorist fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad inde i en terrortunnel ved Beit Hanun i Gaza. (Illustrationsfoto: Flash90)
Det seneste årti har Israels forsvarshær (IDF) opdaget og ødelagt utallige terrortunneler fra Gaza ind i Israel. Det koster Hamas flere millioner kroner at grave en terrortunnel.

Israels forsvarshær (IDF) har opdaget og ødelagt en ny Hamas-terrortunnel fra Gaza og ind i Israel.

Arbejdet med terrortunnellen har stået på i lang tid, udtaler IDF.

Terrortunnelen har to grene som krydsede ind over grænsen til Israel, ifølge IDF formåede de ikke komme igennem Israels nye sikkerhedsbarriere som skal forhindrer underjordiske terrortunneler i at komme ind i Israel. Sikkerhedsbarrieren som har kostet flere milliarder kroner blev færdiggjort i 2021.

Sikkerhedsbarrieren består blandt andet af en underjordisk armeret betonvæg fyldt med sensorer som opdager hvis der graves, et seks meter højt stålhegn over jorden og et netværk af radarsystemer og fjernsytrede våben skal alle stoppe terroristerne inden de når at trænge ind i Israel for at begå terrorangreb.

De seneste årtier har terrorister i Gaza gravet utallige terrortunneler ind i israelsk territorium. Terrortunnelernes terrortrussel viste sig for alvor i 2006, da en af terrortunnelerne blev brugt til at kidnappe IDF-soldaten Gilad Shalit. I 2014 blev flere israelske soldater dræbt i et bagholdsangreb, efter terrorister formåede at trænge ind i Israel via en terrortunnel.

IDF gravede et hul ned i den nye terrortunnel og flydte den med et materiale som har gjort den umulig t bruge. Hamas menes at have flere terrortunneler klar langs grænsen som de kan bruge i fremtiden.

De seneste årti har IDF opdaget og ødelagt flere terrortunneler.

Det kan tage flere år at grave terrortunneler – det koster mange millioner kroner og kræver meget store ressourcer som eksempelvis beotn at grave en tunnel.

Det er velkendt at Hamas bruger børn til at grave terrortunneler – det vides ikke hvor mange af dem er døde af det.

Tidligere på året blev en palæstinenser anholdt efter han forsøgte at trænge ind i Israel fra Gaza med blandt andet en kniv. Palæstinenseren fortalte at han igennem flere år havde gravet terrortunneler for 76 kroner om dagen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem