Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel angrebet af mindst 60 raketter fra Gaza

Raketangreb fra Gaza mod Israel. Billedet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrationfoto: IDF)
Store dele af Israel under angreb her til aften.

Her til aften lyder der raketalarmer flere steder i Syd- og central Israel og tusindvis af israelske familier sidder i beskyttelsesrum. Terrorister i Gaza angriber netop nu israelske børn, kvinder og mænd med raketter. Israels missilforsvar Iron Dome har nedskudt raketterne. Indtil videre er der ikke melder om tilsakdekommende.

Foreløbigt er der meldinger om over 60 raketangreb mod Israel.

Talsperson for den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har udtalt at de står bag raketangrebene fra gaza her til aften og lover at det «blot er begyndelsen».

Israels premierminister Yair Lapid udtaler at der er nultolerance for angreb fra Gaza og at PIJ er en iransk-støttet terrorgruppe med mål om at udslette Israel.

Raketangrebene sker efter Israels forsvars hær (IDF) tidligere på dagen angreb flere PIJ-mål. Ifølge IDF har de dræbt mindst 15 terrorister, inkl. terrorlederen Tayseer Jabari.

Ifølge den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, som kontrollerer Gaza og sundhedsmyndighederne i enklaven, er en 5-årig pige blandt de dræbte.

Israel har indkaldt flere IDF-reservister.

Sagen opdateres løbende.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!