Israelske styrker har fanget flere IS-sympatisører i Israel. Her ses en af dem blive fanget, 27. marts 2022. (Foto: Israelsk politi)

12 mistænkte med IS-forbindelser anholdt

Anholdelserne sker efter israelsk-arabiske IS-sympatisører har gennemført to terrorangreb, der har kostet 6 israelere livet og såret endnu flere i de israelske byer Beersheba og Hadera.

I går anholdte Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet mindst 12 israelske arabere mistænkt for at have forbindelser til terrororganisationen Islamisk Stat (IS). Anholdelserne sker efter israelsk-arabiske IS terrorister har gennemført to terrorangreb. I sidste uge gik en israelsk-arabisk beduin til angreb mod tilfældige israelere med kniv og bilterror i byen Beersheba. Angrebet kostede 4 israelere livet og flere sårede. For to dage siden gik to israelske-arabre fra den arabiske by Umm al-Fahm til angreb med maskingæverer og knive mod tilfældige israelere i byen Hadera. To israelere blev dræbt og flere blev såret ved det angreb. Ved angrebet i Hadera var det ene terroroffer druser – torrororganisationen IS skelner ikke mellem jøder og andre religioner. Ved begge terrorangreb blev terroristerne skudt og dræbt.

De seneste anholdelser af IS-mistænkte skete i Sakhnin, Nasaret, Umm al-Fahm og andre mindre arabiske byer i nord Israel.

Umiddelbart efter det seneste terrorangreb blev der desuden anholdt 5 IS-mistænkte i Umm al-Fahm.

Det forventes at Shin Bet og israelsk politi vil fortsætte anholdelser af flere mistænkt for IS-forbindelser.

– Bølgen af anholdelser er begyndt og forventes at fortsætte og blive forstærket de kommende dage, siger israelsk politi ifølge Times of Israel.

Israels premierminister Naftali Bennett instruede mandag sikkerhedstjenester til at tilbageholde terrormistænkte i administrativ varetægt. Det er en kontroversiel praksis hvor israelske myndigheder kan tilbageholde mistænkte i varetægt uden sigtelse. Premierminister Bennett udtaler at tiltaget må bruges varsomt i sager hvor det juridiske grundlag restforfølgelse må forventes at falde på plads.

Derudover er sikkerhedstiltag blevet øget landet over af frygt for at flere terrorangreb kan være på vej. Der er blandt andet opsat kontrolposter langs veje og store styrker er blevet placeret i befolkede områder. Israelske soldater må ikke gå alene, der vil være sikkerhed ved stoppesteder for soldater og der vil være ekstra sikkerhed under soldaters militæretræning. Sikkerheden vil være forhøjet frem til Israels uafhængighedsfejring 4. maj.

Israels sikkerhedstjenester vurdere at der kan være op mod flere hundrede personer i Israel der støtter terrororganisationen IS.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp