21-årige Barel Hadaria Shmueli blev kritisk såret af hovedskud på klods hold af terrorist under voldelige optøjer i Gaza. (Foto: @manniefabian, via Twitter)

Barel død efter han blev kritisk såret under Gaza-optøjer

21-årige Barel Hadaria Shmueli blev skudt i hovedet af terrorist under Gaza-optøjer.

Den 21-årige israelske grænsesoldat, Barel Hadaria Shmueli fra Be’er Yaakov blev kritisk såret af hovedskud på klods hold under de voldelige optøjer i Gaza i løbet af weekenden for en uges tid siden, skriver Times of Israel.

Nu er Barel død af sine kvæstelser – læs mere HER.

Barel blev indlagt på Soroka Medical Center og opereret akut, udtaler hospitalet.

Shmueli er snigskytte i elite undercover enheden mista’arvim og havde deltaget i “flere operationer for at afværge terrorangreb og kriminalitet i Syd-Israel.” I weekenden blev han sendt til Gaza-grænsen for at hjælpe Israels forsvar (IDF) under de voldelige optøjer langs sikkerhedshegnet.

Under angrebet som er blevet delt på sociale medier, ses terrorist skyde gennem et lille hul i betonvæggen langs Gaza-grænsen. Terroristen skød Shmueli i hovedet.

Shmueli og en IDF-soldat brugte hullet i væggen som en snigskytteposition, samtidigt forsøgte en gruppe terrorister at ødelægge hullet med store sten og stjæle IDF-soldatens våben som stak ud gennem hullet i væggen.

“Soldaten kæmpede tilbage og forhindrede terroristerne at stjæle våbenet fra ham,” udtaler IDF.

Som svar på de voldelige optøjer og angrebet mod Shmueli angreb IDF fire af terrorguppen Hamas’ våbenlagre i Gaza.

Mindst 41 terrorister blev såret, to af dem kritisk, ifølge Hamas’ sundhedsministerium (Hamas oplysninger skal altid tages med et gran salt – læs mere HER).

Forsvarsminister Benny Gantz udtalte til Channel 13, at Israel “ikke vil tolerere nogen skade mod vores styrker. Hændelserne ved grænsehegnet er alvorlige, og vi vil reagere på dem.”

IDF udtaler at soldater havde konfronteret hundredvis af optøjer i nærheden af Gaza-grænsehegnet i løbet af lørdag.

“IDF var forberedt på forhånd og brugte metoder til at sprede optøjer” udtalte IDF.

Video-klip streamet af palæstinensiske journalister viste hundredvis af Gaza-indbyggere som nærmede sig grænse-hegnet. Nogle forsøgte at klatre op på hegnet, andre angreb IDF langs betonbarrieren.

De voldelige optøjer blev annonceret og planlagt af flere terrorgrupper i Gaza for at lægge pres på Israel.

Torsdag forstærkede IDF tilstedeværelsen ved Gaza-grænsen, alligevel tyder det ikke på at IDF var forberedt på omfanget af optøjerne, ifølge Times of Israel.

Ifølge Channel 12 havde terrorgruppen Hamas planlagt at holde optøjerne en kilometer fra grænse-hegnet, men mistede kontrollen over folkemængden.

“Vores mobiliserende masser er kommet for at meddele, at stien til Jerusalems sværd er fornyet,” udtalte Hamas’ vicechef i Gaza, Khalil al-Hayya, og henviste til samme navn brugt under seneste Gaza-krig mod Israel (Operation Guardian ofthe Walls – læs om krigen HER).

De voldelige optøjerne er de første ved grænsehegnet siden december 2019. I 2018-2019 var der flere voldelige optøjer, flere af dem af de iransk-støttet terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ).

De seneste optøjer skete trods aftalen indgået i sidste uge om at Qatar og FN vil overfører over 265 millioner kroner til Gaza – læs HER. Aftalen blev set som et betydeligt gennembrud i forsøget på at styrke den skrøbelige våbenhvile mellem Israel og terrorgruppen Hamas.

Spændingerne er de seneste uger steget mellem Israel og terrorgruppen Hamas som har den fulde kontrol over Gaza. I sidste uge blev den israelske by Sderot angrebet af to raketter fra Gaza – læs HER. I løbet af weekenden blev Sderot angrebet af skud fra Gaza.

Israel og terrorgruppen Hamas i flere måneder afholdt indirekte forhandlinger. Israel har som følge af den seneste Gaza-krig lagt begrænsninger på hvad import til Gaza for at minimere risikoen for at terrorgruppen Hamas vil misbruge importen til at opbygge sin terrorhær og bygge angrebstunneller til at angribe Israel – læs HER.

Den israelske regering forsøgt at betinge lempelse af importrestriktioner med frigivelse af 4 israelere holdt fanget af Hamas i Gaza i årevis.

Terrorgruppen Hamas kræver flere tusind fanger frigivet fra israelske fængsler mod tilbagelevering af de israelske fangere:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp