Search
En 62-årig mand blev alvorligt såret ved det seneste raketangreb fra Gaza mod byen Ashdod, tirsdag 15. september. (Foto: Skærrmdump)

62-årig mand leverede mad til de trængende da han blev alvorligt såret i raketangreb

Lægerne frygter at Asher Biton som er far til 15 børn ikke vil overleve en operation.

Den israelske rabbiner Asher Biton blev alvorligt såret ved rakettangrebet mod byen Ashdod tirsdag. Biton var at levere mad til byens trængende da han blev ramt af splinter fra raketten, skriver avisen Times of Israel.

62-årige Biton er far til 15 børn. Mens palæstinensiske terrorister i Gazastriben affyrede raketter ind i Israel, gik Biton rundt i byen for dele mad ud til byens trængende. Raketangrebene skete samtidig med Israels premierminister Benjamin Netanyahu underskrev fredsaftaler med Emiraterne og Bahrain – læs MIFF’s artikler om det her.

Politiet undersøger resterne af raketten som eksploderede i den israelske by Ashdod. (Foto: Politiet)

En af raketterne blev stoppet af det israelske raketforsvar Iron Dome. En anden raket eksploderede i kystbyen Ashdod. Læs MIFF’s artikel om raketangrebene her.

Ifølge ambulancetjenesten Magen David Adom blev Biton såret af splinter i overkroppen. En anden mand på 28 år, blev lettere såret på arme og ben af glassplinter. Fire personer blev behandlet for chokskader som følge af raketangrebene.

Ifølge de første meldinger var Biton blevet moderat såret, men hans tilstand blev forværret og lægerne besluttede ikke at operere ham, fordi de frygtede han ikke ville overleve indgrebet. Lægerne har besluttet at vente til Bitons tilstand er stabiliseret, ifølge hospitalet er Biton ikke længere i livsfare.

Hans kone Rivka Biton siger at familien hørte om raketangrebene i nyhederne og lagde mærke til at Ashers bil var der, hvor han skulle leverer mad.

– Jeg ringede ham, men han svarede ikke. En besvarede opkaldet ved fejl og jeg kunne hører skrig, politi og ambulancer. Jeg sprang i en taxa og skyndte mig til stedet, fortæller hun.

Da raket alarmen lød, gik Asher angiveligt ud af sin bil og lagde sig på jorden med hænderne over hovedet, som de israelske sikkerheds-myndigheder anbefaler man gør, hvis der ikke er et sikkerhedsrum, i nærheden. Det vurderes at have reddet hans liv.

– Han har store indre skader. Jeg føler fortsat at vi er i et mareridt som vi ikke er vågnet op fra endnu, siger hans kone.

Tirsdagens raketangreb mod byerne Ashdod og Askhelon betød at over 400.000 israelere måtte løbe i sikkerhed. Det er langt fra første gang terrorister i Gazastriben angriber Israel under store begivenheder. Eksempelvis opfordrede de palæstinensiske myndigheders dagsavis Al-Hayatal-Jadida [Det nye liv] den 18. januar i en kronik sine læsere til at gennemføre drab i Jerusalem og ved markering af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz i Jerusalem med deltagelse af kongelige og verdens ledere – også Danmarks statsminister Mette Frederiksen – læs MIFF’s artikel om det her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp