13 raketter affyret fra Gazastriben

De første raketangreb siden uofficiel fredsaftale i august.

Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Palæstinensiske terrorister i Gazastriben affyrede 13 raketter mod Syd-Israel tidlig onsdag morgen. Otte af raketterne blev skudt ned af raketforsvaret Iron Dome. Angrebet var tilsyneladende svar på Israels indgåelse af normaliseringsaftaler med Emiraterne og Bahrain – læs MIFF’s artikel om det her.

Det er usikkert hvor de fem raketter som ikke blev stoppet af Iron Dome landede. Der er i skrivende stund ikke kommet meldinger om skader, der indikerer at de eksploderede i øde områder, skriver avisen Times of Israel.

Det israelske forsvar (IDF) besvarede raketangrebene med at bombe Hamas-mål flere steder i Gazastriben.

Sent tirsdag aften blev der også affyret raketter mod Israel – læs MIFF’s artikel om det her på norsk. En af raketterne eksploderede i byen Ashdod og forårsagede store materielle skader. En 62-årig mand blev hårdt såret, mens en 28-årig mand blev lettere såret.

Rakettangrebene er de første siden der blev indgået en uofficiel fredsaftale mellem Israel og terrorgrupperne i Gazastriben i august læs MIFF’s artikel om det her. Det seneste raketangreb er det største siden februar.

Tidligere artikelHer underskrives de historiske aftaler
Næste artikelAbraham-aftalerne: Israels fredsaftaler med Emiraterne og Bahrain – fuld tekst
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.