Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)

13 raketter affyret fra Gazastriben

De første raketangreb siden uofficiel fredsaftale i august.

Palæstinensiske terrorister i Gazastriben affyrede 13 raketter mod Syd-Israel tidlig onsdag morgen. Otte af raketterne blev skudt ned af raketforsvaret Iron Dome. Angrebet var tilsyneladende svar på Israels indgåelse af normaliseringsaftaler med Emiraterne og Bahrain – læs MIFF’s artikel om det her.

Det er usikkert hvor de fem raketter som ikke blev stoppet af Iron Dome landede. Der er i skrivende stund ikke kommet meldinger om skader, der indikerer at de eksploderede i øde områder, skriver avisen Times of Israel.

Det israelske forsvar (IDF) besvarede raketangrebene med at bombe Hamas-mål flere steder i Gazastriben.

Sent tirsdag aften blev der også affyret raketter mod Israel – læs MIFF’s artikel om det her på norsk. En af raketterne eksploderede i byen Ashdod og forårsagede store materielle skader. En 62-årig mand blev hårdt såret, mens en 28-årig mand blev lettere såret.

Rakettangrebene er de første siden der blev indgået en uofficiel fredsaftale mellem Israel og terrorgrupperne i Gazastriben i august læs MIFF’s artikel om det her. Det seneste raketangreb er det største siden februar.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp