Her underskrives de historiske aftaler

Fordobler antallet af arabiske lande med fulde diplomatiske bånd til Israel.

Tirsdag 15. september underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu en aftale om normalisering af forholdet med Emiraterne, repræsenteret ved udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrain, repræsenteret ved udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalen. (Foto: Skærmdump)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Tirsdag 15. september 2020 blev en historisk dag! Israel har underskrevet aftale om normalisering af forholdet til ikke blot et, men til to arabiske lande.

Israel har kun underskrevet en sådan aftale med to arabiske lande tidligere. Den første var med Egypten i 1979, den anden med Jordan i 1994.

Nu har de også underskrevet en aftale om fred og normalisering af forholdet til de to Golf lande – De Forenede Arabiske Emirater og kongedømmet Bahrain.

Dermed er antallet arabiske lande med et normaliseret forhold til Israel fordoblet.

Aftalerne blev underskrevet udenfor Det hvide hus af Israels premierminister Benjamin Netanyahu, Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne mellem landene.

– Jeg har arbejdet hele mit liv for at sikre Israel, den eneste jødiske stat i verden. For at nå dertil har jeg haft som mål at gøre Israel stærk – meget stærk. Historien har lært os at styrke giver sikkerhed, styrke giver allierede og til slut skaber styrke fred, sagde Netanyahu lige før aftalerne blev underskrevet.

Samtidig med aftalerne blev underskrevet i Washington gik rakettalarmen i flere byer i Syd-Israel. Terrorister i Gazastriben affyrede flere raketter mod byer som Ashkelon og Ashdod. Hundredtusindvis af israelere måtte løbe i beskyttelsesrum.


Tidligere artikelJustitsminister Hækkerup: – Afgørende med handleplan mod antisemitisme i Danmark
Næste artikel13 raketter affyret fra Gazastriben
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.