Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Her underskrives de historiske aftaler

Tirsdag 15. september underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu en aftale om normalisering af forholdet med Emiraterne, repræsenteret ved udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrain, repræsenteret ved udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalen. (Foto: Skærmdump)
Fordobler antallet af arabiske lande med fulde diplomatiske bånd til Israel.

Tirsdag 15. september 2020 blev en historisk dag! Israel har underskrevet aftale om normalisering af forholdet til ikke blot et, men til to arabiske lande.

Israel har kun underskrevet en sådan aftale med to arabiske lande tidligere. Den første var med Egypten i 1979, den anden med Jordan i 1994.

Nu har de også underskrevet en aftale om fred og normalisering af forholdet til de to Golf lande – De Forenede Arabiske Emirater og kongedømmet Bahrain.

Dermed er antallet arabiske lande med et normaliseret forhold til Israel fordoblet.

Aftalerne blev underskrevet udenfor Det hvide hus af Israels premierminister Benjamin Netanyahu, Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne mellem landene.

– Jeg har arbejdet hele mit liv for at sikre Israel, den eneste jødiske stat i verden. For at nå dertil har jeg haft som mål at gøre Israel stærk – meget stærk. Historien har lært os at styrke giver sikkerhed, styrke giver allierede og til slut skaber styrke fred, sagde Netanyahu lige før aftalerne blev underskrevet.

Samtidig med aftalerne blev underskrevet i Washington gik rakettalarmen i flere byer i Syd-Israel. Terrorister i Gazastriben affyrede flere raketter mod byer som Ashkelon og Ashdod. Hundredtusindvis af israelere måtte løbe i beskyttelsesrum.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem