Sprængstof-balloner sendt ind i Israel af terrorister i Gaza-striben. (Foto: @IDF)

IDF angreb Hamas-mål i Gaza efter brændstofballon-angreb mod Syd-Israel

- Vi vil ikke acceptere at terrorgruppen Hamas terroriserer den israelske befolkning, udtalte den israelske hær (IDF).

Israelske fly angreb Hamas-mål i den nordlige Gazastribe torsdag nat efter terrorister i enklaven havde sendt flere sprængstof-balloner ind i det sydlige Israel, meddeler den israelske hær (IDF). Det skriver avisen Times of Israel.

IDF meddeler at målet var at ødelægge “underjordisk infrastruktur, tilhørende terrorgruppen Hamas i den nordlige Gazastribe.”

Ifølge Hamas-nyhedsbureauet al-Resalah var det terrorgruppens “Palæstina-base” uden for Beit Lahiya.

– IDF angreb Hamas-mål som svar på affyring af sprængstofballoner fra Gazastribens territorium ind i Israel hele dagen, udtalte IDF i en erklæring.

Efter angrebene advarede forsvarsminister Benny Gantz Gaza-baserede terrorgrupper mod at angribe Israel.

– Staten Israel accepterer ikke nogen krænkelse af sin suverænitet eller skade mod sine indbyggere i det sydlige Israel. Hvis terrororganisationerne stadig ikke forstår det, vil den, der tester Israel, blive hårdt ramt, skrev Gantz på Twitter.

Israelsk brandvæsen har udtalt at sprængstofballon-angrebene fra Gazastriben forårsagede mindst tre brande. Angrebene har udløst bekymring over hvorvidt angrebene er vendt tilbage igen.

Læs MIFFs artikler om tidligere sprængstofballon-angreb mod Israel fra Gazastriben her.

En sprængstof-ballon blev også fundet nær byen Arad, ca. 80 kilometer fra Gazastriben. Israelsk politi meddeler at sprængstofballonen blev detoneret af politiet i en kontrolleret eksplosion.

I løbet af dagen var der rapporter om flere brande ved Hof Ashkelon og Eshkol-regionerne, nordøst og øst for Gazastriben. Brandene blev hurtigt bragt under kontrol. Der var ikke rapporter om menneskelige skader.

Undersøgelser af brandårsagen viser de opstod efter sprængstofballon-angreb, udtaler israelsk brandvæsen i den sydlige region.

Sprængstofballon-angreb fra Gazastriben mod Israel er vokset og aftaget i bølger de seneste to år. På det seneste har der været en pause i angrebene mod Israel, efter den israelske regering og terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza efter sigende har været i forhandlinger om en langvarig våbenhvile.

Nu tyder noget på angrebene er tilbage igen. De seneste angreb mod Israel er anden runde i løbet af mindre end en uge, hvilket tyder på spændingerne ved grænsen igen er stigende efter en længere periode med ro.

Søndag aften affyrede terrorister i Gazastriben en raket mod det sydlige Israel, som blev opfanget af Iron Dome-missilforsvarssystemet. Læs MIFFs artikel om angrebet her. Læs også MIFFs artikel her om at flere millioner israelere mangler adgang til trygge beskyttelsesrum.

Efter raketangrebet i søndags mod byen Sderot mens indbyggerne var ved at indvie en ny drive-in biograf, angreb IDF adskillige Hamas-mål i det centrale og sydlige Gaza, inklusiv en cementfabrik brugt til opførelse af underjordisk infrastruktur og ”underjordiske faciliteter, der bruges af terrorgruppen Hamas,” udtalte IDF.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp