Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF angreb Hamas-mål i Gaza efter brændstofballon-angreb mod Syd-Israel

Sprængstof-balloner sendt ind i Israel af terrorister i Gaza-striben. (Foto: @IDF)
- Vi vil ikke acceptere at terrorgruppen Hamas terroriserer den israelske befolkning, udtalte den israelske hær (IDF).

Israelske fly angreb Hamas-mål i den nordlige Gazastribe torsdag nat efter terrorister i enklaven havde sendt flere sprængstof-balloner ind i det sydlige Israel, meddeler den israelske hær (IDF). Det skriver avisen Times of Israel.

IDF meddeler at målet var at ødelægge “underjordisk infrastruktur, tilhørende terrorgruppen Hamas i den nordlige Gazastribe.”

Ifølge Hamas-nyhedsbureauet al-Resalah var det terrorgruppens “Palæstina-base” uden for Beit Lahiya.

– IDF angreb Hamas-mål som svar på affyring af sprængstofballoner fra Gazastribens territorium ind i Israel hele dagen, udtalte IDF i en erklæring.

Efter angrebene advarede forsvarsminister Benny Gantz Gaza-baserede terrorgrupper mod at angribe Israel.

– Staten Israel accepterer ikke nogen krænkelse af sin suverænitet eller skade mod sine indbyggere i det sydlige Israel. Hvis terrororganisationerne stadig ikke forstår det, vil den, der tester Israel, blive hårdt ramt, skrev Gantz på Twitter.

Israelsk brandvæsen har udtalt at sprængstofballon-angrebene fra Gazastriben forårsagede mindst tre brande. Angrebene har udløst bekymring over hvorvidt angrebene er vendt tilbage igen.

Læs MIFFs artikler om tidligere sprængstofballon-angreb mod Israel fra Gazastriben her.

En sprængstof-ballon blev også fundet nær byen Arad, ca. 80 kilometer fra Gazastriben. Israelsk politi meddeler at sprængstofballonen blev detoneret af politiet i en kontrolleret eksplosion.

I løbet af dagen var der rapporter om flere brande ved Hof Ashkelon og Eshkol-regionerne, nordøst og øst for Gazastriben. Brandene blev hurtigt bragt under kontrol. Der var ikke rapporter om menneskelige skader.

Undersøgelser af brandårsagen viser de opstod efter sprængstofballon-angreb, udtaler israelsk brandvæsen i den sydlige region.

Sprængstofballon-angreb fra Gazastriben mod Israel er vokset og aftaget i bølger de seneste to år. På det seneste har der været en pause i angrebene mod Israel, efter den israelske regering og terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza efter sigende har været i forhandlinger om en langvarig våbenhvile.

Nu tyder noget på angrebene er tilbage igen. De seneste angreb mod Israel er anden runde i løbet af mindre end en uge, hvilket tyder på spændingerne ved grænsen igen er stigende efter en længere periode med ro.

Søndag aften affyrede terrorister i Gazastriben en raket mod det sydlige Israel, som blev opfanget af Iron Dome-missilforsvarssystemet. Læs MIFFs artikel om angrebet her. Læs også MIFFs artikel her om at flere millioner israelere mangler adgang til trygge beskyttelsesrum.

Efter raketangrebet i søndags mod byen Sderot mens indbyggerne var ved at indvie en ny drive-in biograf, angreb IDF adskillige Hamas-mål i det centrale og sydlige Gaza, inklusiv en cementfabrik brugt til opførelse af underjordisk infrastruktur og ”underjordiske faciliteter, der bruges af terrorgruppen Hamas,” udtalte IDF.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem