De seneste to år har palæstinensere fra Gaza sendt eksempelvis droner, balloner og kondomer fyldt med sprængstof ind over grænsen til Israel. (Foto: Local Focus - Security Alerts @LocalFocus1)

Sprængstof-ballon fundet i det sydlige Israel

Utallige brændballoner og sprængstof-balloner er de senere år blevet affyret ind i Israel af terrorister i Gazastriben.

Et RPG-hoved monteret på balloner blev mandag fundet i et landbrugsområde i det regionale råd Eshkol i det sydlige Israel, det skriver avisen Jerusalem Post.

IDF ankom til stedet og foretog en kontrolleret detonering.

I juni var der flere tilfælde af angreb med sprængstofballoner og brændende balloner affyret ind i Israel fra Gazastriben. Angrebene blev udført af efterkommere af Nasser (Ahfad Al-Nasser) ballonenheden i Gazastriben som truede Israel med flere affyringer og advarede om at de kommende dage ville være “begyndelsen af ​​helvede” for de israelere, der bor i nærheden af ​​Gazastriben.

De seneste måneder har angrebene været mere sporadiske – det ændrede sig kortvarrigt i løbet af juni, hvorefter antallet af ballon-angreb faldt igen. Ultimo april skete der også flere angreb og før det seneste Knesset-valg primo marts kom der trusler om flere angreb. Læs MIFFs artikel om ballonangreb mod Israel i februar 2020 her.

Utallige brændballoner og sprængstof-balloner er i senere år blevet affyret ind i Israel af terrorister fra Gazastriben. På nogle balloner var legetøj fastgjort for at lokke israelske børn til at røre ved dem og blive sprængt i luften. Andre balloner har antændt store landbrugsområder i Israel og forårsaget stor skade. Læs MIFFs artikel om det her

Israel har tidligere gengældt ballonterror fra Gazastriben.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp