Sprængstof-ballon fundet i det sydlige Israel

Utallige brændballoner og sprængstof-balloner er de senere år blevet affyret ind i Israel af terrorister i Gazastriben.

De seneste to år har palæstinensere fra Gaza sendt eksempelvis droner, balloner og kondomer fyldt med sprængstof ind over grænsen til Israel. (Foto: Local Focus - Security Alerts @LocalFocus1)

Et RPG-hoved monteret på balloner blev mandag fundet i et landbrugsområde i det regionale råd Eshkol i det sydlige Israel, det skriver avisen Jerusalem Post.

IDF ankom til stedet og foretog en kontrolleret detonering.

I juni var der flere tilfælde af angreb med sprængstofballoner og brændende balloner affyret ind i Israel fra Gazastriben. Angrebene blev udført af efterkommere af Nasser (Ahfad Al-Nasser) ballonenheden i Gazastriben som truede Israel med flere affyringer og advarede om at de kommende dage ville være “begyndelsen af ​​helvede” for de israelere, der bor i nærheden af ​​Gazastriben.

De seneste måneder har angrebene været mere sporadiske – det ændrede sig kortvarrigt i løbet af juni, hvorefter antallet af ballon-angreb faldt igen. Ultimo april skete der også flere angreb og før det seneste Knesset-valg primo marts kom der trusler om flere angreb. Læs MIFFs artikel om ballonangreb mod Israel i februar 2020 her.

Utallige brændballoner og sprængstof-balloner er i senere år blevet affyret ind i Israel af terrorister fra Gazastriben. På nogle balloner var legetøj fastgjort for at lokke israelske børn til at røre ved dem og blive sprængt i luften. Andre balloner har antændt store landbrugsområder i Israel og forårsaget stor skade. Læs MIFFs artikel om det her

Israel har tidligere gengældt ballonterror fra Gazastriben.

Tidligere artikelKamphandlinger mellem Hizbollah og Israel
Næste artikelHizbollah fik et slag men er fortsat en trussel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.