En IDF soldat hjælper til med brandslukningsarbjdet ved kibbutz Mefalsim d. 27 juni. (Foto: Brandvæsnet)

100 påsatte brande i løbet af èn uge

Brandbomberne fra Gazastriben fortsætter med at forårsage store ødelæggelser i Israel.

Terrorister i Gazastriben fortsætter med at sende store mængder brandbomber over grænsen til Israel ved brug af drager og balloner. Alene i løbet af torsdag førte den form for terror til 18 nye brande. Siden begyndelsen af ugen har brandterroren fra Gaza forårsaget ca. 100 brande i det sydlige Israel, skriver den israelske avis Jerusalem Post.

Alon Shuster, som er medlem af Knesset for partiet Blå og Hvide (Kachol Lavan), bor i kibbutz Mefalsim – et af stederne som blev udsat for en brand torsdag. Han kritiserer regeringen for ikke at gøre mere for at stoppe ildterroren.

Sidste år blev over 30 kvadratkilometer med landbrugsområder, skov og marker ødelagt i det sydlige Israel som følge af brandterroren fra Gaza. Terroristerne fæstner brandbomber på drager og balloner, som de sender over grænsen mod Israel. Når de lander starter de brande i det knastørre terræn.

Takket være ihærdig indsats fra brandvæsenet, forsvaret og lokale har brandene ikke ført til tab af menneskeliv, men brandene er gået hårdt udover det unike dyreliv i området. Naturen er også blevet hårdt ramt.

På kortet nedenfor kan du se alle de steder, hvor det har brændt de seneste dage:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp