Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

100 påsatte brande i løbet af èn uge

En IDF soldat hjælper til med brandslukningsarbjdet ved kibbutz Mefalsim d. 27 juni. (Foto: Brandvæsnet)
Brandbomberne fra Gazastriben fortsætter med at forårsage store ødelæggelser i Israel.

Terrorister i Gazastriben fortsætter med at sende store mængder brandbomber over grænsen til Israel ved brug af drager og balloner. Alene i løbet af torsdag førte den form for terror til 18 nye brande. Siden begyndelsen af ugen har brandterroren fra Gaza forårsaget ca. 100 brande i det sydlige Israel, skriver den israelske avis Jerusalem Post.

Alon Shuster, som er medlem af Knesset for partiet Blå og Hvide (Kachol Lavan), bor i kibbutz Mefalsim – et af stederne som blev udsat for en brand torsdag. Han kritiserer regeringen for ikke at gøre mere for at stoppe ildterroren.

Sidste år blev over 30 kvadratkilometer med landbrugsområder, skov og marker ødelagt i det sydlige Israel som følge af brandterroren fra Gaza. Terroristerne fæstner brandbomber på drager og balloner, som de sender over grænsen mod Israel. Når de lander starter de brande i det knastørre terræn.

Takket være ihærdig indsats fra brandvæsenet, forsvaret og lokale har brandene ikke ført til tab af menneskeliv, men brandene er gået hårdt udover det unike dyreliv i området. Naturen er også blevet hårdt ramt.

På kortet nedenfor kan du se alle de steder, hvor det har brændt de seneste dage:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem