100 påsatte brande i løbet af èn uge

Brandbomberne fra Gazastriben fortsætter med at forårsage store ødelæggelser i Israel.
En IDF soldat hjælper til med brandslukningsarbjdet ved kibbutz Mefalsim d. 27 juni. (Foto: Brandvæsnet)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Terrorister i Gazastriben fortsætter med at sende store mængder brandbomber over grænsen til Israel ved brug af drager og balloner. Alene i løbet af torsdag førte den form for terror til 18 nye brande. Siden begyndelsen af ugen har brandterroren fra Gaza forårsaget ca. 100 brande i det sydlige Israel, skriver den israelske avis Jerusalem Post.

Alon Shuster, som er medlem af Knesset for partiet Blå og Hvide (Kachol Lavan), bor i kibbutz Mefalsim – et af stederne som blev udsat for en brand torsdag. Han kritiserer regeringen for ikke at gøre mere for at stoppe ildterroren.

Sidste år blev over 30 kvadratkilometer med landbrugsområder, skov og marker ødelagt i det sydlige Israel som følge af brandterroren fra Gaza. Terroristerne fæstner brandbomber på drager og balloner, som de sender over grænsen mod Israel. Når de lander starter de brande i det knastørre terræn.

Takket være ihærdig indsats fra brandvæsenet, forsvaret og lokale har brandene ikke ført til tab af menneskeliv, men brandene er gået hårdt udover det unike dyreliv i området. Naturen er også blevet hårdt ramt.

På kortet nedenfor kan du se alle de steder, hvor det har brændt de seneste dage:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelsk journalist: Vi blev modtaget med åbne arme i Bahrain
Næste artikelTidligere statsminister gør comeback
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise