Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Raket affyret fra Gaza ramte åbent område i Israel – Hamas opfordrer til ‘modstand’ mod annektering

Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel (arkivfoto: IDF)
I løbet af mindre end to døgn har terrorister i Gaza affyret over 1ooo raketter mod Israel. (Arkivfoto: IDF)(arkivfoto: IDF)
IDF gengælder med angreb i Syd- Gaza efter raket blev affyret mod Eshkol-regionen. Terrorgrupper truer med at intensivere sammenstød langs grænsen med Israel.

Terrorister i Gazastriben affyrede mandag aften raket mod Syd-Israel. Ifølge israelsk militær (IDF), ramte raketten ubeboet område og forårsagde ingen menneskelige eller materielle skader, skriver avisen Times of Israel.

Raketangrebet udløste sirener i områder nær grænsehegnet, hvor raketten ramte Eshkol-regionen.

IDF angreb efterfølgende flere Hamas-mål i det sydlige Gaza med kampvogne og fly.

Ifølge IDF bombede et IDF-fly Hamas’ ”underjordisk infrastruktur” nær byen Khan Younis.

Ifølge IDF har kampvogne bombet flere Hamas-observationsposter nær grænsen øst for Rafah.

Det hele sker i en periode præget af stigende spændinger mellem Israel og terrorgrupper i Gazastriben og trusler fra terrorgrupperne mod Israel.

Terrorgruppernes trusler skyldes tilsyneladende forsinkelse af overførsel af penge fra ​​Qatar til Gaza og den israelske regerings planer om at annektere dele af Vestbredden. Læs MIFFs artikler om annektering her.

De seneste dage har Hamas og Islamisk Jihad – de to mest magtfulde terrorgrupper i Gaza, truet med at intensivere sammenstød langs grænsen efter måneder med relativ ro i området.

Tidligere mandag opfordrede senior Hamas-embedsmand Salah al-Bardawil til, at “annekteringsplanen konfronteres med alle former for modstand.”

Hamas vicepolitisk chef Saleh al-Arouri sagde til Hamas’ tv-kanal al-Resalah, at “masseaktioner” blev planlagt “i alle regioner” i protest mod Israels planlagte annektering.

– Vi kan ikke udelukke muligheden for i kølvandet på den israelske aggression, at der vil ske en en eskalering i konfrontationen, hvilket også kan føre til en militæreskalering. Hamas er villig til at samarbejde med enhver gruppe om at koordinere indsatsen mod annektering, det gælder også de palæstinensiske myndigheder (PA), sagde al-Arouri.

– PA bør fjerne enhver frygt for at vi vil overtage deres plads på Vestbredden. Vi ønsker blot at vise en fremstrakt hånd og deltage i modstanden mod okkupanten, sagde al-Arouri.

Sidste uge begyndte terrorgrupper i Gazastriben som menes at være tilknyttet Hamas og Islamisk Jihad at affyre brændballoner og sprængstofballoner ind i Israel – tilsyneladende første signal om voksende spænding.

Mandag rapporterede libanesisk avis, at Israel havde accepteret at overføre 50 millioner dollars fra Qatar til Gazastriben. Til gengæld blev terrorgrupper i Gazastriben enige om at standse ballonangrebene.

Raketangrebet mandag aften var det første mod Israel fra Gazastriben i over en måned.

Den 6. maj ramte en raket affyret fra Gazastriben også et åbent område i Eshkol-regionen, raketten forårsagede ikke menneskelige eller materielle skader. IDF udtalte, at kampvogne efterfølgende angreb tre Hamas militære positioner i den nordlige Gazastribe.

De seneste måneder har Israel og Hamas forhandlet en mulig fange-udveksling og aftalte om langvarig våbenhvile. Terrorgruppen har stort set opretholdt roen langs Gaza-grænsen.

Israel og Hamas har tidligere undladt at gå videre i forhandlingerne, til dels fordi begge parter krævede en anden tidsplan. Hamas har krævet to runder fange-frigivelse. Hamas kræver at den første runde skal være i bytte for information om de fangede israelere som Hamas holder fanget og tilbagelevering af de jordiske rester af israelske soldater som terrorgruppen tilbageholder. Hamas kræver at anden runde skal være i bytte for den faktiske tilbagelevering af de israelske fanger og de jordiske rester af de israelske soldater til Israel. Israel har afvist det krav og insisterer på at der skal være èn udveksling.

Læs MIFFs artikel – Hamas kræver 250 fanger løsladt for information om savnede israelere her.

Læs MIFFs artikler om de gentagende raketangreb fra Gaza mod Israel her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem