Efter raketangreb mod Israel bombes Hamas-mål i Gaza

Det israelske luftforsvar (IAF) har bombet Hamas-mål. Det sker efter premierministeren og forsvarsministeren har lovet hård militær reaktion efter Israel de seneste par uger er blevet udsat for daglige angreb fra Gaza.
Terrorister i Gazastriben gør sig klar til at skyde raketter mod civile i Israel. (Illustrationfoto: CC / Flickr.com)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske luftforsvar (IAF) har angrebet flere mål i Gazastriben, meddeler det israelske forsvar (IDF). Det sker få timer efter terrorister i Gaza-striben affyrede en raket ind i Israel, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvar (IDF) har meddelt at krigsfly angreb flere af terrorgruppen Hamas’ mål i det sydlige Gaza, heriblandt også “en træningslejr og militær infrastruktur.”

IDF meddelte også at Hamas holdes ansvarlig for alle angreb der kommer fra Gaza-striben.

Ifølge palæstinensiske rapporter ramte IAF et mål langs stranden nær Khan Younis i det sydlige Gaza og en Hamas-base i Deir el Balah i det centrale Gaza.

Angrebene kommer efter raketangreb fra Gaza søndag sendte tusindvis af israelere i beskyttelsesrum i byen Sderot og andre omkringliggende byer.

IDF meddeler at det seneste raketangreb ramte et ubeboet område og der er ingen meldinger om tilskadekommende.

Israelske politikere har meddelt at der vil komme en hård militær reaktion, hvis angrebene fra Gazastriben fortsætter. De seneste to uger har der været daglige raket- og mortér angreb fra Gaza mod Israel. Terrorister i Gaza-striben har også sendt utallige balloner med sprængstof ind i Syd-Israel.

-Jeg vil gøre det klart: Vi accepterer ikke nogen form for aggression fra Gaza. For bare et par uger siden fjernede vi toplederen i Islamisk Jihad i Gaza og jeg vil foreslå at Islamisk Jihad og Hamas frisker deres hukommelse op, sagde premierminister Benjamin Netanyahu under åbningen af ​​det ugentlige kabinetmøde på sit kontor i Jerusalem søndag.

-Jeg vil ikke redegør i detaljer for alle vores handlinger og planer i medierne, men vi er forberedt på voldsomme angreb mod terrorgrupperne i Gaza. Vi er i færd med at planlægge vores handlinger og reaktion, sagde Netanyahu.

Forsvarsminister Naftali Bennett udsendte også en advarsel til Hamas-lederne i Gaza, hvor han advarede om at Israel vil tage “dødelige handlinger i brug” mod dem hvis ikke deres “uansvarlige opførsel” ophører.

-Vi fortæller ikke hvornår eller hvor. Vores reaktion vil være meget forskellig fra den der hidtil har været. Ingen vil være immun. Hamas står over for et valg: Vælg liv og økonomisk velstand eller vælg terror og betal en uudholdelig pris. Deres handlinger vil bestemme [hvilken det vil være], sagde Bennett.

Som svar på raketangrebene der alle har ramt ubeboede områder i Syd-Israel har IDF gennemført angreb mod Hamas-mål i Gazastriben.

Israelske forsvarsembedsmænd mener at terrorgruppen Hamas som styrer Gaza-striben forsøger at øge presset på Israel i et forsøg på at få større indrømmelser i de igangværende våbenhvileforhandlinger mellem parterne.

Der er også øget frygt for eskalering af vold i Gaza og på Vestbredden efter præsentation af den amerikanske fredsplan som palæstinenserne anser for at være pro-israelsk og som palæstinensiske ledere har afvist.

Lørdag aften affyrede palæstinensiske terrorister i Gaza mindst en raket ind i Syd-Israel og ramte et ubeboet område.

Ifølge regionsrådet i Sha’ar Hanegev var der ingen tilskadekommende efter raketangrebet.

Som svar angreb IDF-kampvogne to Hamas-positioner i den nordlige Gazastribe, meddeler IDF.

Lørdag blev en klynge balloner med sprængstof sendt ind i Israel fra Gaza fundet i et ubeboet område i Merhavim regionen.

En gruppe udenlandske arbejdere som ikke var opmærksomme på faren ved sprængstof-balloner samlede dem op – heldigvis sprang ballonerne ikke i luften.

Fredag sendte terrorister i Gaza balloner med panserværnshoved (RPG) ind i Syd-Israel.

Alene i fredags blev der fundet mindst seks mistænkelige eksplosionsanordninger sendt ind i Syd-Israel fra Gaza

En motorvej i Syd-Israel blev midlertidigt lukket mens bombeeksperter undersøgte mistænkelige genstande som var faldet af balloner og landet i nærheden.

Der var ingen rapporter om tilskadekommende. Politiet opfordrede befolkningen til at advare myndighederne om mistænkelige genstande og undgå at komme i nærheden af dem.

Palæstinensiske terrorister i Gazastriben har siden 2018 angrebet Israel ved at sende balloner, drager, droner og andet med sprængstof ind over grænsen. Antallet af angreb er steget markant de seneste uger – mange sprængstof-balloner er landet i byer og landbrugssamfund i nærheden af Gaza.

Torsdag sagde IDF-stabschef Aviv Kohavi at militæret vil optrappe deres reaktion på de luftbårne angreb og andre typer terroraktiviteter.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFatah-leder signalerede at terrorister skal have frit spillerum
Næste artikelDen israelske højesteret lader kvinde som har rost terrorist være kandidat til Knesset
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise