Her bombes huset tilhørende lederen i Islamisk Jihad af IDF. Huset blev også brugt til opbevaring af våben. (Foto: Skærmdump)

IDF: – Vi har ramt Islamisk Jihad hårdt

Det israelske forsvar har gennemført en række luftangreb mod Islamisk Jihad i Gaza.

Siden tirsdag morgen har den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad affyret mere end 300 raketter mod civilbefolkningen i Israel. Det israelske forsvar har reageret ved at bombe flere terrormål i Gazastriben. Nu har de israelske angreb ramt terrorgruppen så hårdt, at de er nødt til at omorganisere.

Mindst elleve terrorister er dræbt i israelske angreb, de fleste af dem er fra islamisk Jihad. Flere blev dræbt, mens de affyrede raketter mod Israel. Våbenfabrikker og våbenlagre, der tilhører terrorgruppen, er også blevet bombet. Det samme er seniormedlemmers hjem i gruppen også.

-Islamisk jihad blev rystet tirsdag, da vi angreb lederne af raketangrebene, men vi forventer, at de vil omgruppere sig og fortsætte angrebene udover onsdag, sagde en ikke-navngivet talsmand fra det israelske forsvar.

Selv om terrorgruppen har affyret et stort antal raketter mod Israel, har Iron Dome-forsvarssystemet formået at stoppe ca. 90 procent af raketterne med retning mod befolkede områder. De raketter, der ikke er blevet stoppet af raketforsvaret, har forårsaget store materielle skader, men intet menneskeliv er hidtil tabt, skriver Yediot Ahronoth.

Islamisk Jihad affyrer raketter mod Israel hvert syvende minut. Det gør de for at holde konflikten i gang så længe som muligt. Gruppen måler sin styrke i, hvor længe de kan holde gang i konflikten med Israel.

Indtil videre har Hamas, den største terrorgruppe i Gaza, ikke været involveret i konflikten. Ingen af ​​de dræbte har hørt til terrorgruppen Hamas. Israel forsøger at undgå at Hamas bliver involveret i konflikten.

-Men det er en meget ømfindtlig situation. Vi fortsætter med at forberede os på en eskalering, men vi håber, at den ikke kommer, forklarede IDF’s talsmand.

Israel har endnu ikke indkaldt reservestyrker, men et stort antal kampvogne er flyttet til Gaza-grænsen, hvis situationen skulle eskalerer.

Islamisk Jihad siger onsdag eftermiddag, at en våbenhvile ikke er relevant.


Her bliver huset tilhørende en af lederne i Islamisk Jihad bombet af IDF:


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp