Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel (arkivfoto: IDF)
I løbet af mindre end to døgn har terrorister i Gaza affyret over 1ooo raketter mod Israel. (Arkivfoto: IDF)(arkivfoto: IDF)

Raketalarmer udløst ved fejl mens IDF gengældte Hamas’ raketangreb fra Gaza

Efter de seneste dages raketangreb mod Israel, agreb IDF Hamas-mål i Gaza. Antifly-skyts udløste raketalarmer i det sydlige Israel

Det israelske militær (IDF) gennemførte gengældelsesangreb i Gazastriben sent onsdag aften efter raketangreb fra Gaza mod Israel tidligere på dagen og stigende spændinger i de seneste uger, skriver Times of Israel.

Antiluft-skyts rettet mod IDFs fly satte raketalarmer i gang i Zikim og Mavki’im lige nord for Gazastriben, og udløste Iron Dome-missilforsvarssystemet, meddeler IDF.

En 76-årig kvinde fik lettere til moderate skader på hovedet og overkroppen, efter at hun faldt, mens hun løb hen til et beskyttelsesrum i Zikim, meddeler sundhedspersonale.

”IDF’s jægerfly og fly angreb et antal mål i et militærområde, der tilhører terrorgruppen Hamas i den nordlige Gazastribe. IDFs angreb var svar på raketagreb fra Gazastriben mod israelsk territorium tidligere på dagen,” meddelte IDF i en erklæring.

”IDF vil fortsætte med at handle mod forsøg på at skade israelske borgere og holder terrorgruppen Hamas ansvarlig for, hvad der sker i Gazastriben,” meddelte IDF.

Tidligere på aftenen blev falsk raketalram også udløst – tilsyneladende forårsaget af intens maskingevær skyderi, hvilket fik hundredevis af israelere til at søge i beskyttelsesrum syd for Ashkelon.

Palæstinensiske medier rapporterede, at terrorister i Gazastriben havde rettet antifly-luft skyts mod israelske droner, hvilket udløste IDF’s følsomme luftforsvarssystemer.

Videopklip af antifly-skyts og Iron Dome blev delt på de palæstinensiske sociale medier. Iron-Dome er designet til selvdestruktion i tilfælde af en falsk alarm, hvor der ikke er nogen indgående raket at skyde ned.

Få øjeblikke før alarmerne gik i gang rapporterede palæstinensiske medier, at det israelske luftvåben var begyndt at bombe Hamas-positioner i hele Gazastriben.

Der var forlydender fra Gazastriben om, at israelske fly havde målrettet deres angreb mod den sydlige by i Gaza, Khan Younis og Hamas’ “Ashkelon-position” – hvorfra terrorgruppen har affyret raketter mod den israelske by.

IDF bekræftede ikke sine luftangreb med det samme.

Tidligere onsdag blev tre raketter affyret mod israelske loklasamfund nord for Gazastriben, sagde IDF. Tirsdag blev to raketter affyret mod Ashdod og Ashkelon, begge raketter blev opfanget af Iron Dome-missilforsvarssystemet.

I angrebet onsdag eftermiddag ramte en af ​​projektilerne inde i et israelsk lokalsamfund og forårsagede let skade på et hjem. De to andre landede i åbne marker, som ikke forårsagdede menneskelig eller anden skade. Som svar målrettede IDF sine angreb mod to Hamas-observationssteder i det nordlige Gaza.

”En IDF kampvogn angreb to militære stillinger, der tilhørte Hamas-terrorgruppen i den nordlige Gazastribe. Angrebet var et svar på raketangrebene mod israelsk territorium,” meddelte IDF i en erklæring.

Gazastripens Hamas-ledede sundhedsministerium sagde, at der ikke var nogen palæstinensiske tab ved gengældelsesangrebet.

Gazastribens Hamas-ledede sundhedsministerium sagde, at der ikke var nogen palæstinensiske tab ved gengældelsesangrebet.

Onsdag formiddag udførte israelske jetfly luftangreb mod 15 Hamas-mål (Hamas styrer Gazastriben). IDFs angreb var et svar på raketter, affyret fra Gaza mod Ashdod og Ashkelon, sagde IDF.

Premierminister Benjamin Netanyahu advarede lørdag Hamas om, at Israel ville reagere kraftigt på ethvert forsøg på at skade sine borgere og soldater, efter to dages voldelige hændelser på og nær Gaza-grænsen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp