Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

PA-præsident Abbas: “Vi vil marchere ind i Jerusalem med millioner af krigere”

PA-præsident Mahmoud Abbas. (Foto: Skærmdump af video fra YouTube/Memri.org)
I en oprivende tale kom Mahmoud Abbas både med fantasifulde beskyldninger og alvorlige trusler om brug af vold og terror mod Israel.

Palestininan Media Watch (PMW) skriver, at Abbas holdt talen under krans lægning på et “martyr” monument i den palæstinensiske flygtningelejr Jalazone, nord for Ramallah.

På den ene side af monumentet ses Fatah-logoet med en håndgranat, to krydsede rifler og de palæstinensiske myndigheders (PA) kort over “Palæstina”. Kortet dækker hele Israel inklusive Vestbredden og Gazastriben.

Mahmoud Abbas lægger krans på et monument til ære for “martyrer” i flygtningelejren Jalazone. (Foto: Skærmdump fra Facebook)

Abbas sagde i talen, at palæstinenserne ikke kan fjernes fra deres hjemland, og at alle ejendomme opført af den “zionistiske besættelse”, vil blive ødelagt og ende i historiens skrotbunke.

Abbas sagde, at palæstinenserne er de rigtige “kana’næere”, der har boet i “Palæstina” i 5000 år. Påstanden om, at nutidens palæstinensere er efterkommere af de mennesker, der i Bibelen kaldes kana’næere, gentages ofte af den palæstinensiske ledelse. De gør det for at fremme forestillingen om, at palæstinenserne har en gammel historisk forbindelse til Israel.

I talen gik Abbas endnu længere og erklærede, at ethvert israelsk hus, der er bygget på “kana’næisk land”, dvs. hele Israel, vil blive ødelagt. “Med Allahs vilje,” sagde Abbas.

“Uanset hvor mange huse og hvor mange bygder de erklærer, at de [planlægger at bygge] her og der – vil de alle blive ødelagt med Allahs vilje.”

Abbas afviste konferencerne afholdt i Warszawa i Polen og i Manama i Bahrain, og sagde, at de var uacceptable for det palæstinensiske folk.

Palæstinensernes chefforhandler Saeb Erekat til venstre og PA-præsident Mahmoud Abbas i midten ved arrangementet efter kransnedlæggelsen. (Foto: Skærmdump fra Facebook)

Abbas’ udsagn om at Jerusalem tilhørte palæstinenserne, fik publikum til at råbe i kor: ”Til Jerusalem marcherer vi, millioner af martyrer!” Sloganet var desuden en af ​​tidligere PLO-leder og PA-præsident Yassir Arafats foretrukne.

”Vi vil marchere ind i Jerusalem – millioner af krigere. Vi vil rykke ind! Hele det palæstinensiske folk, hele den arabiske nation, den islamiske nation og den kristne nation.”

Abbas afviste, at “palæstinensiske martyrer” er terrorister og sagde, at familierne til “martyrer” og fængslede palæstinensere fortsat vil få løn fra PA. “Martyrerne er de mest værdifulde palæstinensere har.”, sagde Abbas.

Abbas truede med at bruge “alle midler” – dvs. vold og terror, for at tvinge Israel til at overføre skatter og afgifter opkrævet af landet på vegne af PA. På grund af den økonomiske støtte PA giver palæstinensiske terrorister, har Israel besluttet at tilbageholde samme beløb, som PA udbetaler i terrorløn.

Abbas havde også en besked til Gazastribens indbyggere, hvor terrorgruppen Hamas har kontrollen. Han beskyldte Hamas for at “handle til fordel for fjenden [Israel] og ikke for Palæstina”. Abbas tilføjede, at PA og Fatah kun ønsker enighed.

Du kan se videoklippet og talen på Abbas’ Facebookside.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem