Arabiske lande trodser palæstinenserne

Den økonomiske workshop afholdes i Bahrains hovedstad i slutningen af juni. (Foto: Wikipedia)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Tirsdag d. 11 juni blev det annonceret at også Jordan, Egypten og Marokko vil deltage ved den amerikansk-ledede økonomiske konference i Bahrain. Qatar, Forenede Arabiske Emirater og Saudi Arabien havde allerede takket ja til at deltage. Det er det økonomiske aspekt ved Trumps kommende fredsplan som vil blive diskuteret ved konferencen.

Trump-administrationen og Bahrain annoncerede i midten af maj at de ville arrangere en økonomisk workshop i den bahrainske hovedstad Manama d. 25 og 26. juni. Formålet med workshoppen er «at lægge grunden for en ambitiøs, opnåelig vision og et rammeværk for en fremgangsrig fremtid for det palæstinensiske folk og regionen», skriver internetavisen Times of Israel.

Mødet i Bahrain skal tilrettelægge den økonomiske del i USAs kommende fredsplan for at løse den israelsk-palæstinensiske konflikt. Det forventes at deltagerlandene vil love at bidrage med flere hundrede milliarder kroner.

Alligevel har den palæstinensiske ledelse blankt afvist konferencen. Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas siger ingen palæstinnénsiske ledere vil deltage. Palæstinenserne vil heller ikke godtage det som aftales ved konferencen.

Foreløbigt vides det ikke om Israel er inviteret til konferencen. Chancerne for at også Israel vil deltage er større nu, hvor både Jordan og Egypten – de eneste to arabiske lande som Israel har diplomatiske forbindelser med, vil deltage. Hvis Israel bliver inviteret vil finansminister Moshe Kahlon sandsynligvis deltage.

USAs nye fredsplan, som Trump har omtalt som «århundredets aftale», skulle efter planen være blevet rullet ud efter det israelske valg i april, men på grund af nyvalget i Israel er planen forsinket.

Kong Abdullah af Jordan med Donald Trump i 2017. Abdullah vil deltage i Bahrain. (Foto: Royal Hashemite Court RHC)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)