Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Arabiske lande trodser palæstinenserne

Den økonomiske workshop afholdes i Bahrains hovedstad i slutningen af juni. (Foto: Wikipedia)
Jordan, Egypten og Marokko er blandt landene som vil deltage ved økonomisk workshop.

Tirsdag d. 11 juni blev det annonceret at også Jordan, Egypten og Marokko vil deltage ved den amerikansk-ledede økonomiske konference i Bahrain. Qatar, Forenede Arabiske Emirater og Saudi Arabien havde allerede takket ja til at deltage. Det er det økonomiske aspekt ved Trumps kommende fredsplan som vil blive diskuteret ved konferencen.

Trump-administrationen og Bahrain annoncerede i midten af maj at de ville arrangere en økonomisk workshop i den bahrainske hovedstad Manama d. 25 og 26. juni. Formålet med workshoppen er «at lægge grunden for en ambitiøs, opnåelig vision og et rammeværk for en fremgangsrig fremtid for det palæstinensiske folk og regionen», skriver internetavisen Times of Israel.

Mødet i Bahrain skal tilrettelægge den økonomiske del i USAs kommende fredsplan for at løse den israelsk-palæstinensiske konflikt. Det forventes at deltagerlandene vil love at bidrage med flere hundrede milliarder kroner.

Alligevel har den palæstinensiske ledelse blankt afvist konferencen. Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas siger ingen palæstinnénsiske ledere vil deltage. Palæstinenserne vil heller ikke godtage det som aftales ved konferencen.

Foreløbigt vides det ikke om Israel er inviteret til konferencen. Chancerne for at også Israel vil deltage er større nu, hvor både Jordan og Egypten – de eneste to arabiske lande som Israel har diplomatiske forbindelser med, vil deltage. Hvis Israel bliver inviteret vil finansminister Moshe Kahlon sandsynligvis deltage.

USAs nye fredsplan, som Trump har omtalt som «århundredets aftale», skulle efter planen være blevet rullet ud efter det israelske valg i april, men på grund af nyvalget i Israel er planen forsinket.

Kong Abdullah af Jordan med Donald Trump i 2017. Abdullah vil deltage i Bahrain. (Foto: Royal Hashemite Court RHC)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem