Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel og Hamas har udtalt at der tages skridt for at sikre Gaza-grænsen efter de seneste dages episoder

Palæstinensere forsøger at fjerne sikkerhedsbarrieren mellem Gaza og Israel. (Foto: IDF)
Forsvarsministeriet vil angiveligt opfører endnu en mur inde i israelsk territorium for at afværge, at terrorister trænger ind over grænsen. Hamas udtaler at de har indsat ekstra tropper for at undgå problemer.

Myndighederne på begge sider af grænsen mellem Israel og Gaza har i indeværende uge taget skridt for at forhindre infiltrationsforsøg ind i israelsk territorium. Det sker efter tre tilfælde i løbet af blot 10 dage, hvor væbnede terrorister har forsøgt at trænge ind i Israel, skriver Times of Israel.

Hamas som har magten i Gaza, indsatte yderligere tropper til grænsen i et forsøg på at forhindre infiltrationer ind i Israel. Times of Israel skriver at Hamas ifølge Palestinian Amad news Outlet ikke ønsker en voldsom reaktion fra det israelske militær (IDF) på de gentagende forsøg der har været på at trænge ind i Israel fra Gaza.

Israels forsvarsministerie har angiveligt også planlagt opførelsen af ​​en seks meter høj forsvarsmur i israelsk territorium overfor den nordlige Gaza-grænse. Muren skal give de nærliggende samfund ekstra beskyttelse mod terrroristangreb.

I løbet af 10 dage er seks væbnede palæstinensiske terrorister trængt ind i Israel gennem sikkerhedshegnet omkring Gaza (flere af dem var nuværende eller tidligere medlemmer af Hamas) inden de blev dræbt af israelske soldater. Den 1. august skød en trerrorist mod israelske soldater og sårede tre af dem, før han selv blev skudt og dræbt.

Sidste lørdag forsøgte en gruppe på fire stærkt bevæbnede terrorister med AK-47-rifler, raketdrevne granater, håndgranater, jagtknive og en boltsaks at trænge ind i israelsk territorium. Terroristerne blev opdaget og skudt af israelske soldater ved grænsen. Du kan læse MIFFs artikel om hændelsen her.

Fire tungtbevæbnede palæstinensere forsøgte at trænge ind i Israel fra Gaza lørdag d. 10 august. (Foto: Det israelske forsvar)

Søndag formiddag brød en bevæbnet mand sikkerhedssegnet og åbnede ild mod israelske soldater, før han selv blev dræbt.

Mandag aften meddelte IDF, at dens styrker havde tilbageholdt en mistænkt bevæbnet med en kniv, som havde krydset sikkerhedshegnet langs den sydlige Gaza-grænse.

I de senere år har områder i det sydlige Israel nær Gaza været udsat for gentagende missilangreb fra Gaza.

Forsvarsministeriet overvejer efter sigende at bygge en mur til at beskytte nærliggende israelske byer og boligområder. Muren vil være i tillæg til det nye metalhegn, som i øjeblikket er ved at blive bygget langs grænsen til Gaza.

Planerne for muren er endnu ikke færdige. Embedsmænd fra forsvars- og transportministeriet og premierministerens kontor ser på detaljerne og beregner omkostningerne til projektet, som ifølge kanal 12 forventes at løbe op i mange millioner shekel.

Muren forventes at strække sig omkring ni kilometer langs rute 34 mellem Kibbutz Yad Mordechai og byen Sderot.

Muren kommer til at udfylde, hvad nogle militære embedsmænd ser som et hul i landets forsvar i området mod terrorgrupper inde i Gaza. Især Hamas, som har magten i Gaza, og den Iran-støttet Islamisk Jihad.

Begge terrororganisationer har brugt mange ressourcer på det fattige område til at udvikle metoder for at omgå Israels grænseforsvar i et forsøg på at udføre angreb mod civile- og militære mål i Israel

De har blandt andet gravet et stort antal underjordiske tunneler ind i Israel, de har opsat tusinder af skjulte raketkastere over hele Gaza og lagt planer for at trænge ind i Israel for at udføre væbnede angreb.

Israel har som modsvar de seneste år udviklet nye forsvarsteknologier – herunder Iron Dome, et missilforsvarssystem, en underjordisk tunneleringsbarriere, der nu er under opførelse, og en række specielle og for det meste hemmelige detekteringsteknologier indsat langs grænsen.

Men ifølge Kanal 12 frygter militære embedsmænd stadig, at grupper som Hamas vil være i stand til at indsætte terrorceller på israelsk territorium under en krig.

Hensigten med den nye mur er, at den skal tjene som en ekstra barriere inden for israelsk territorium og hjælpe det israelske militær. Håbet er at det israelske militær dermed vil få lettere ved at lokalisere og stoppe terroristerne.

I det forløbne år har palæstinenserne organiseret regelmæssige demonstrationer ved Gaza-grænsen også kaldt for retten til at vende tilbage (Du kan læse en af MIFFs artikler om emnet her).

I foråret 2019 har der været en voldsom stigning i voldsniveauet langs Gaza-grænsen med optøjer næsten hver nat og brand-balloner sendt ind over grænsen til Israel. Volden er aftaget de seneste uger på grund af en de-facto våbenhvileaftale mellem Israel og Hamas.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem