Israelerne er under angreb

Raketangrebene rammer israelerne der, hvor det gør mest ondt. Israelske børn bør leve i tryghed og sikkerhed.
Spejderleder beskytter lille pige med sin krop i Sderot under raketangreb. (Screendump: Israeli Culture - Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Våbenhvilen indgået i nat mellem Israel, Hamas og Islamisk Jihad med Egypten som mægler, har givet israelerne et tiltrængt pusterum fra raketangrebene.

Jerusalem Post rapporterer, at raketangrebene har såret 234 og dræbt fire israelere. De tørre tal gemmer på personlige historier om ganske almindelige israelere, som må leve med den daglige frygt for angreb.

Det er svært at forestille sig, hvordan det må være for familierne i eksempelvis Sderot, som igennem mere end 20 år har levet med gentagende angreb fra Gaza.

Det er svært at forestille sig, hvordan israelske forældre, hvis børn aftjener deres værnepligt i det israelske militær lever med frygten for, at deres børn ikke kommer hjem igen.

Når raketterne fra Gaza rammer – rammer de det israelske samfund på flere fronter: Skoler i den sydlige del af landet har været lukket, togdriften har været uregelmæssig. Israelerne rammes på legeme og sjæl hver gang en raket affyres mod dem.

Ja, raketangrebene er blevet dækket i større eller mindre grad af de danske medier – men, vi må spørge os selv, hvad der skal til før de danske medier rydder forsiden for at vise, hvad de palæstinensiske angreb mod Israel gør ved israelerne?

Udenrigsminister, Anders Samuelsen har fordømt raketangrebene på sin personlige Twitter konto på engelsk. Men, ingen officiel dansk fordømmelse på dansk.

Vi har samlet nogle personlige vinkler på konsekvenserne af raketangrebene mod Israel:

Sderot for 10 år siden – legeplads med beskyttelsesrum som desværre stadig er i brug:

Raket ramte legeplads i børnehave i Sderot:

Israelsk mand blev hårdt såret ved raketangreb i Ashdod:

Aften putte-rutine i Sderot:
Far: Hvad gør I, hvis der kommer en sirene?
Søn: Jeg tager min gule sikkerhedshat på og hjælper
Datter: Jeg krammer min bamse og tæller til 45

Navnene på de fire israelere som mistede livet ved de seneste raketangreb:

Til Maariv udtaler Sderots borgmester, Alon Davidi at han støtter Benjamin Netanyahu, men at grænsen for, hvad byen og dens borgere kan holde til er nået – nok er nok.

Davidi tilføjer blandt andet, at børn ikke bør leve under de omstændigheder, hvor det unormale er blevet normalt. Ligesom Davidi også mener, at en våbenhvile med Hamas og Islamisk Jihad er en fejl, da det kun vil gøre ondt værre og det er israelerne som betaler prisen.

Til Maariv udtalte Davidi: “Hvis jeg var statsminister ville jeg sige til Hamas, at de er velkomne til at forsøge at sende raketter mod Jerusalem og Tel-Aviv. Israel lever under konstant trussel fra en organisation, som befinder sig få minutter fra Sderot og de styrer vores liv.” Davidi kritiserer det israelske militær for ikke at angribe af frygt for, at miste soldater – han mener endvidere, at det går ud over sikkerheden for borgerne i den sydlige del af landet.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAnders Samuelsen fordømmer raketangrebene fra Gaza
Næste artikelCHOK FILMEN: I København blev tusindvis opmuntret i drømmen om at israelerne skal dø
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise