Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensere og israelere gik sammen på kondolencebesøg

Palæstinensiske og israelske fredsaktivister besøgte Ansbacher-familien i bosættelsen Tekoa, Judea (Vestbreddens sydlige del) - (Foto: Tag Meir)
Palæstinensiske og israelske fredsaktivister besøgte Ansbacher-familien i bosættelsen Tekoa, Judea (Vestbreddens sydlige del) - (Foto: Tag Meir)
Palæstinensiske og israeliske aktivister gik sammen på kondolencebesøg hos familien af ​​den dræbte israelske teenager – Vi skal finde en måde at leve sammen, var deres budskab.

En gruppe palæstinensiske og israelske aktivister, der arbejder for sameksistens, besøgte de efterladte til den israelske teen, Ori Ansbacher, som blev brutalt myrdet af en palæstinensisk terrorist, skriver Times of Israel.

– Vi tror, ​​at vold kun avler vold. Vi kom her i dag for at bringe vores kondolencer sammen med israelske venner, siger palæstinenseren Ziyad Sabatin fra Husan.

Det var torsdag den 7. februar, at den 29-årige Arafat Irfaiya fra Hebron forlod sit hjem med en kniv og drog til Jerusalem. I en lund udenfor byen mødte han den 19-årige kvinde, som han voldtog og myrdede. Den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet siger, at mordet var en terrorhandling.

Gerningsmanden har i forhør fortalt, at Ori var et tilfældigt offer. – Jeg gik til Israel med en kniv, fordi jeg ønskede at blive martyr og dræbe en jøde. Jeg mødte denne pige ret tilfældigt, har Irfaiya fortalt efterforskerne.

Mordet på teenageren har rystet Israel. Mordets detaljer er så groteske, at medierne har holdt dem tilbage. Også Ziyad Sabatin er chokeret.

Israelske Ori Ansbacher blev bare 10 år gammel. Hun blev dræbt på bestialsk vis af palæstinenseren Arafat Irfaiya.
Israelske Ori Ansbacher blev bare 19 år gammel. Hun blev dræbt på bestialsk vis af palæstinenseren Arafat Irfaiya.

“Der er ingen religion i verden, der støtter sådanne handlinger,” siger han.

Ca. en halv snes palæstinensiske fredsaktivister besøgte de overlevende i Tekoa – sammen med israelere fra den antiracistiske organisation Tag Meir. Spurgt hvorfor israelere sjældent hører om palæstinensere, der føler noget for døde israelere, mener aktivisterne, at medierne er skylden for det.

– Journalisterne er interesserede i vold. Når der er blod, er de hurtige til at rapportere det. Når det kommer til fred, er de ikke så interesserede. Det er problemet med journalisterne. Vi gør meget for fred, har mange ting til fred og sameksistens. Medierne fortæller det ikke.

Den israelske politiker Mossi Raz, fra den venstre orienteret socialdemokratiske parti, Meretz, besøgte familien med de israelske og palæstinensiske aktivister.

– Der er ingen ord, der kan beskrive fordømmelsen, raseriet, sindet og sorgen. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at gøre dette til det sidste dødsfald i den israelsk-palæstinensiske konflikt, fortalte Raz tv-stationen Kan og tilføjede:

– Jeg er glad for, at vi har palæstinensere med os på dette besøg.

 

Kilder og noter
Oversat fra “Palestinere dro på kondolansebesøk til familien til drept israelsk tenåring”
Se også “Besættelsen myrdede ikke Ori Ansbacher – det gjorde had og jihadisme“, 2019-02-12.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem