Har passeret 5.000 Corona-dødsfald

Israels premierminister Benjamin Netanyahu opfordrer israelere over 50 til at blive vaccineret for at lette presset på hospitalerne. Sundhedsministeriet advarer om at smitten vil stige yderligere hvis samfundet åbner for hurtigt op.
Hospitalerne i Israel er yderst overbelastede af Corona-krisen. (Foto: MDA)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel har nået en trist milepæl med 5.019 Corona-dødsfald, skriver avisen Israel Hayom.

I skrivende stund er der 84.060 aktive Corona-tilfælde, heraf er 1.095 alvorlige ifølge Israels sundhedsministerium. 326 er i lagt i respirator. Ud af 84.055 Corona-tests udført det seneste døgn var 7.168 positive – det vil sige 8,8%.

Opdatering 7. februar: 3,426,810 israelere har fået første vaccinestik, 2,016,351 har fået to vaccinestik, 687,492 israelere er smittet, 70,371 aktive smittetilfælde, 1,144 er alvorligt syge, 5,096 israelere er døde af Corona.

På grund af den høje smitterate har regeringen forlænget Israels tredje nedlukning til søndag morgen.

Corona-kabinettet har diskuteres hvad der skal gøres for at nedbringe de høje smittetal.

Sundhedsministeriets embedsmænd ville forlænge nedlukningen til søndag aften for at beskytte de 200.000 personer som har fået anden vaccinedosis for en uge siden og derfor endnu ikke er fuldt beskyttet mod Corona.

Sundhedsministeriets direktør Hezi Levy sagde blandt andet at “nedlukningen skuffer, men jeg tør ikke tænke på, hvad der ville være sket uden den.”

Fra søndag morgen ophæves begrænsningen af indbyggernes bevægelse på maksimalt 1.000 meter fra deres hjem. Liberale erhverv som eksempelvis frisører og skønhedssaloner åbner igen, det samme gælder virksomheder som ikke tager imod kunder.

Restauranter kan åbne afhentning af mad

Der er ikke truffet beslutning om åbning af skoler, Corona-kabinettet vil stemme om det telefonisk i næste uge.

Nationalparker og naturområder åbnes igen for offentligheden B&B virksomheder kan igen tage imod familie-reservationer.

Kabinettet har planlagt at mødes igen søndag for at beslutte en ramme for, hvornår og hvordan virksomheder kan åbne.

I mellemtiden har sundhedsministeriet udvidet sin vaccinationskampagne til at omfatte alle israelere fra 16 år efter et fald i vaccinationsraten de seneste dage.

Netanyahu har opfordret israelere fra 50 og op efter til at blive vaccineret og siger: “Smitten i Israel er meget høj. Desværre er der kun et moderat fald i [antallet] af alvorligt syge patienter”, og tilføjede at hospitalerne derfor fortsat er overbelastet.

– Vaccinerne fungerer. Hvis du bliver vaccineret, kan vi langsomt få Corona-krisen bag os og forsigtigt åbne vores økonomi igen. Det er handlingens time. Jeg beder jer om at hjælpe os med at få folk til at komme og blive vaccineret. Vi kan gøre det, som intet andet land har gjort.

i skrivende stund er 3.370.951 israelere – knap 36% af den voksne befolkning blevet vaccineret med første vaccinedosis, 1.965.972 har fået anden dosis.

Embedsmand fra sundhedsministeriet sagde til Israel Hayom:
– Vi skal fortsætte med en meget stram nedlukning – ligesom vi gjorde under den første nedlukning i mindst to uger til en måned. I den periode kan vi vaccinere yderligere en million til to millioner Israelere. Hvis vi ikke fortsætter med en stram og langvarig nedlukning, kan Israel risikere flere tusind endnu af meget alvorligt syge patienter og døde.

Vaccinedata fra Israel tegner lovende
De seneste vaccine data fra Israel som er blevet delt med resten af verden, viser at landets hurtige vaccineprogram redder liv, (2.februar).

De seneste data viser at èn ud af tusinde vaccinerede er blevet smittet med Corona. I skrivende stund har Israel ifølge opdatering på TV den 1. februar, vaccineret knap 58% af deres voksne befolkning over 16, svarende til knap 5 mio. indbyggere. Til sammenligning har Danmark vaccineret knap 300.000 indbyggere, svarende til knap 5% af den voksne befolkning over 18. Læs mere HER.

Læs også: Israelsk sygehus har muligvis fundet Corona-kur. Tidlige tests viser at 29 ud af 30 alvorligt syge blev raske efter behandlingen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEmiraterne og Bahrain har skåret kraftigt i UNRWA-bistand
Næste artikel– Dette er en sejr for Hamas og terror
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise